Žestok okršaj Sonje i Halida na suđenju, pevaču se usred ročišta slošilo

Nastavljeno je suđenje Halidu Muslimoviću po tužbi Sonje Bašić iz Australije da joj duguje 90.000 evra, bez kamate.

Zabava 27.02.2024 | 18:43
Žestok okršaj Sonje i Halida na suđenju, pevaču se usred ročišta slošilo

Proces koji je održan u Prijedoru trajao je četiri sata, a počelo je u 11 sati čitanjem vajber poruka od 2015. do 2024. koje je tužilja razmenjivala sa pevačem. Iz njih se jasno vidi da Halid više puta priznaje da joj duguje novac i da joj obećava da će isti vratiti u više mesečnih rata.

Sve vreme dok je Bašićeva obrazlagala sadržinu poruka, Muslimović je svojoj advokatici Jeleni Grulović govorio da Sonja laže. U jednom trenutku Bašiceva mu je rekla: "Ućiti smeće dok ja govorim!"

Halid Muslimović, Sonja Bašić, dokumenta sa sudaFOTO: MARINA LOPIČIĆ, DAMIR DERVIŠAGIĆ, PRIVATNA ARHIVA

Došlo je i do rasprave između Sonjinog branioca Dragana Tolimira i Halidove punomoćnice. Potom je njoj data mogućnost da postavlja pitanja Sonji, ali je ona pitala sve ono na šta je Bašićeva ranije odgovorila. - Ako želite da se naučite pravu, dođite kod mene na praksu - rekao je Tolimir Halidovoj advokatici.

Dok je trajala žučna rasprava, Halid se okrenuo ka novinaru Kurira, koji je pratio ročište i rekao mu: - Vidite li vi ovaj cirkus? Hoćete li ovaj put biti čovek prema meni, pošto ranije niste bili čovek? Sudija je nakon toga upozorio pevača da se ne obraća novinaru.

Onda je usledila kulminacija suđenja. Halidovu advokaticu je posebno zanimalo da li je Sonja osim poslovne, imala i neku drugu vezu sa Halidom. Na ovo je Sonja upitala: - S***?

Advokatica se zbunila, pa je sve vreme ponavljala: "Koliko je to trajalo?", pa je Sonja odgovorila:

- Mislite koliko je trajao s***? Počelo je 2015. a završilo se krajem 2017. Posle smo opet počeli u martu 2018. pa je trajalo dok me nije prebio u julu 2018. Ali sve to nema nikakve veze, ovo je suđenje za novac koji mi duguje - rekla je ona.

Dok je Sonja to govorila, Halid je sve vreme žvakao žvaku, a u jednom trenutku je tražio da se otvori prozor jer mu se slošilo.

Suđenje je prekinuto na pola sata, pa je nastavljeno i trajalo je skoro sat i po. Završeno je Sonjinim odgovorima na pitanja Halidove advokatice. S obzirom na to da je već bio kraj radnog vremena, sudija je rekao da ce Halid dati izjavu na sledećem ročištu jer je pevač kazao da mu treba više od tri sata za govor.

- Već je dokazano da dosta od toga nije istina. Ročište je prošlo dobro. Za istinu se ne sprema - rekao je Muslimović za Kurir.

Halid Muslimović, Sonja BašićFOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ, MARINA LOPIČIĆ

Sledeće ročište bi trebalo da bude održano u četvrtak 29. februara, kada bi trebalo da budu saslušani svedoci: Halidova deca Enis i Lejla, dve prethodne Sonjine advokatice i Halidov bivši advokat.

(kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar