Ulagati u ujednačen razvoj Srpske

Svi građani Republike Srpske moraju imati jednaka prava i u sve regije se iz republičkog budžeta mora jednako ulagati, da bi razvoj Srpske u cjelini bio uspješan, glavna je poruka sa sinoćnih predizbornih tribina SDS u Trnjacima i Balatunu.

Srpska Demokratska Stranka 16.09.2018 | 10:29
Ulagati u ujednačen razvoj Srpske
U ovim selima je zaključeno i da je Srpskoj neophodna promjena vlasti, kao i da na republički nivo treba da prenijeti uspješan model rukovođenja i uspješnog poslovanja kao što je to slučaj u Semberiji, sa SDS-om na čelu.

Kandidati SDS-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u Parlamentarnoj skupštini BiH zaključili su, zajedno sa mještanima Trnjaka i Balatuna, da su u Srpskoj ugroženi zdravstveni i obrazovni sistem, a da je, zbog nepravedne podjele poljoprivrednih podsticaja, poljoprivredna proizvodnja u neravnopravnom položaju ne samo u odnosu na zemlje u okruženju, nego i u odnosu na neke druge regije u Republici Srpskoj.

Govoreći o potrebi ravnomjernog razvoja, kandidati SDS su jasno poručili da je nedopustivo da se pojedine regije zapostavljaju i zaobilaze kada je riječ o republičkoj pomoći i ulaganjima, samo zbog toga što u njima nije na vlasti vladajuća partija.



"Jedan od naših programskih ciljeva je briga o ravnomjernom razvoju kompletne Repblike Srpske. Do sada su republička budžetska sredstva mogli dobiti samo pogodni, bez obzira što svi građani Srpske jednako uplaćuju poreze i doprinose. Kao poslanik, boriću se da se na prostor Semberije, Majevice i Posavine vraćaju sredstva koja uplaćuju njihovi građani", istakao je nosilac liste SDS-a za izbornu jedinicu 6 za poslanika u NS RS Tomica Stojanović.

Jedan od programskih ciljeva SDS je i reforma zdravstvenog sistema, a prvi korak u tom pravcu biće donošenje novg Zakona o zdravstvu.

"To će za vas i za nas značiti niže cijene lijekova, smanjenje čekanja na listama za operacione zahvate i za ostale intervencije, ali i pojednostavljivanje svih ljekarskih procedura. Sa Vukotom Govedaricom na čelu, od 8. oktobra, svima će da nam svane", poručila je kanditat za poslanika NS RS Slađana Jovanović, ljekar po struci.

Na tribinama su se građanima predstavili i kandidati za NS RS Darko Mitrić, Drago Stajić, Branka Savčić i Dragan Đurđević, kao i kandidat za poslanika u Parlamentarnoj Skupštini BiH Ivana Petričević, koji su odlučni da vrate Srpsku narodu i uvjereni u izbornu pobjedu Vukote Govedarice i kandidata Saveza za pobjedu.

(SDS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

M.M.

16.09.2018 09:24

Tako je. U zapadnom dijelu pet puta stavljaju asfalt jedan preko drugog a u hercegovini katastrofa.

ODGOVORITE