Štulić: Bregović kasni čitavu deceniju

Frontmen i osnivač grupe "Azra", jedan od najvoljenijih, ali i najkontroverznijih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, odavno je napustio rodni kraj i ne namerava da se vrati iako i dalje nosi tituli rok ikone koju mnogi obožavaju.

Zanimljivosti 02.05.2017 | 10:07
Štulić: Bregović kasni čitavu deceniju
Branimir Džoni Štulić od devedesetih živi u Holandiji, a u jednom od retkih intervjua, rekao je da je on u mnogo čemu bio prvi na muzičkoj sceni Jugoslavije, a nije propustio ni priliku da kaže šta misli o Goranu Bregoviću i muzici "Bijelog dugmeta".

"Sa pet godina pevao sam "Dajanu" od Pola Enke. Nisam znao šta to znači, ali sam pevao sa pet godina. Brega se nije protegnuo do 15. godine, ali zato u muzici kasni čitavu deceniju za mnom. Ja sam skroz na bitu, a on je sredina puta u kompoziciji. Počeo je da komponuje 1970, a ja to radim od 1963. Ja sam takozvana eolska struja, bitnička. To je za Bregu špansko selo. Spominjem Bregu zato što on voli da ga spominju. Pogotovo kad mu sliku stave, to mu je najvažnije", rekao je Štulić za "Večernje novosti, te dodao:

"Ja nisam pevač, ja sam kompozitor. Jedini sam kod nas imao program od svojih pesama, dok su pola repertoara na koncertu "Bijelog dugmeta" bile tuđe pesme, kao "Yesterday" na primer. Prvi sam kod nas krenuo sa svojim kompozicijama."

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar