Данас вруће, небо замућено због сахарског пијеска

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се током већег дијела дана очекује сунчано и вруће вријеме уз малу облачност, а небо ће бити замућено усљед присуства сахарског пијеска.

Босна и Херцеговина 30.06.2024 | 08:47
Данас вруће, небо замућено због сахарског пијеска

Понегдје на сјеверу у поподневним часовима могући су локални развоји, који могу условити пролазну кишу или пљусак, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен јужни до југозападни вјетар, на сјеверу увече повремено појачан.

Максимална температура ваздуха од 32 на југу и југозападу до 37 на сјеверу, у вишим пределима од 25 степени Целзијусових.

У Републици Српској и ФБиХ јутрос је претежно сунчано, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температуре зрака измјерене у 8:00 сати (°Ц): Бјелашница 13; Бугојно и Соколац 17; Сарајево, Широки Бријег и Сребреница 20; Бања Лука, Ливно, Сански Мост и Тузла 21; Приједор и Зеница 22; Бихаћ и Градачац 24; Бијељина и Мостар 25; Неум 27°Ц.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 13, Калиновик и Чемерно 16 степени, Соколац, Хан Пијесак, Гацко, Рудо и Бугојно 17, Вишеград 19, Мркоњић Град, Нови Град, Сребреница и Широки Бријег 20, Бањалука, Кнежево, Ливно, Сански Мост и Тузла 21, Добој, Приједор, Србац и Зеница 22, Мраковица 23, Бихаћ и Градачац 24, Бијељина и Мостар 25 и Неум 27 степени Целзијусових.

(Срна) Фото: Профимедиа

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дрекавац

30.06.2024 10:55

Сахарски пијесак је прича за наивне будале и испране мозгове! Ни један стручни умник још није одговорио зашто нема тог пијеска зими. Ни један од њих није обавио испитивање узорака тог "пијеска". А и зашто би, кад им је гарантован комфор, а да нису ни за шта одговорни. Појединачна испитивања постоје, али се то не објављује, јер, како кажу "експерти", то није релевантно. Па, урадите ви, па да буде релевантно, лажови, да ли лажови једни!

ОДГОВОРИТЕ