Вучић: Нећемо имати милости према терористима у Србији

Председник Србије Александар Вучић обраћа се медијима након посете повређеном припаднику Жандармерије у данашњем терористичком акту на Дедињу.

Србија 29.06.2024 | 17:11
Вучић: Нећемо имати милости према терористима у Србији

- Обишли смо Милоша Јевремовића, он је потпуно свестан. Операција је успешно обављена. Захваљујући вештини и самоконтроли спасао се. Из кесе и изненада је Салахудин Жујовић испалио стрелу и погодио у врат Милоша Јевремовића. Он је вешто али на озбиљан и одговоран начин реаговао и ликвидирао терористу - казао је председник.

Истиче да је важно што се жандарм уздржао од вађења стреле из врата.

- За једним лицем које је на територији Србије се трага. По истом принципу је попут Салахудина се тиме руководи, то су неки терористички изданци. Они су били праћени, можда је седам или осам дана било потребно да буду ухапшени. Али очигледно је да су раније кренули у акцију - каже он.

Знамо да је један терориста дошао да посети мајку, открио је председник, и након тога му се изгубио траг.

- Ми акцију настављамо, гарантујемо сигурност и безбедност свим грађанима. Ја честитам свим командирима жандармерије и полиције, тако су добро обучени. Честитам и министру, честитам на изузетном понашању жандарма Милоша Јевремовића. Биће одликован чим изађе из болнице - истакао је председник.

Они су праћени због нелегалних активности, а да су постојали докази да крећу у напад, били би одмах ухапшени.

- А да смо их раније ухапсили, онда би се жалили новинари, и тражили би да им се исплати накнада. Сада се настављају акције, да наше улице буду сигурне. Сада их ловимо све, и то је питање тренутка и технике.

Знамо имена и све друго, наставићемо тај посао, и обавићемо га. Важно је да је наш јунак Милош жив, на понос својој породици, и показао је како се реагује. Нећемо имати милости према тероризму у Србији - нагласио је Вучић.

(Курир) Фото: РТС

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

+

29.06.2024 19:58

Тешко је наћи иглу у пласту. Али треба радити и сваки грађанин, треба бити полицајац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

29.06.2024 21:00

Са терористима се не преговара .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.06.2024 22:27

Нико и не преговара то је правило. Е сад ово су терористи Милош и Игор

Name

Србо

29.06.2024 21:06

Ружно је рећи али човјек био познат органима гоњења и долази пар пута да пита жандарма, па људи ја кад би видио оваквог човјека ,знао би да је радикални исламисата а да људи кои раде на оваквим мјестима нису упознали са таквим људима па нема их хиљаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.06.2024 21:33

У Београду је ухапшено још једно лице због сумње на терористичко удруживање. Ријеч је о Игору Деспотовићу из Београда, рођеном 1999. године, који је пре двије године већ хапшен," рекао је Дачић.

Name

блбл

29.06.2024 21:33

Како је нагласио Дачић, утврђено је како је извршилац овог напада Милош Жујовић (25).

Name

Xy

29.06.2024 21:48

Србио, у праву си. Међутим, сви би једва чекали да полиција или боље речено Србија крене на исламисте тј терористе и да осуде Србе како су недемократски народ и држава.

Name

Милош

29.06.2024 23:57

Не чудите се. Код нас у Републици Српској само ради једног управног одбора мијењају вјеру и из православља прелазе на ислам. Погледајте на претраживачу гоогла: Чавка постала бошњакиња да би добила мјесто у управном одбору РТРС-а?!

ОДГОВОРИТЕ