Vučić: Nećemo imati milosti prema teroristima u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se medijima nakon posete povređenom pripadniku Žandarmerije u današnjem terorističkom aktu na Dedinju.

Srbija 29.06.2024 | 17:11
Vučić: Nećemo imati milosti prema teroristima u Srbiji

- Obišli smo Miloša Jevremovića, on je potpuno svestan. Operacija je uspešno obavljena. Zahvaljujući veštini i samokontroli spasao se. Iz kese i iznenada je Salahudin Žujović ispalio strelu i pogodio u vrat Miloša Jevremovića. On je vešto ali na ozbiljan i odgovoran način reagovao i likvidirao teroristu - kazao je predsednik.

Ističe da je važno što se žandarm uzdržao od vađenja strele iz vrata.

- Za jednim licem koje je na teritoriji Srbije se traga. Po istom principu je poput Salahudina se time rukovodi, to su neki teroristički izdanci. Oni su bili praćeni, možda je sedam ili osam dana bilo potrebno da budu uhapšeni. Ali očigledno je da su ranije krenuli u akciju - kaže on.

Znamo da je jedan terorista došao da poseti majku, otkrio je predsednik, i nakon toga mu se izgubio trag.

- Mi akciju nastavljamo, garantujemo sigurnost i bezbednost svim građanima. Ja čestitam svim komandirima žandarmerije i policije, tako su dobro obučeni. Čestitam i ministru, čestitam na izuzetnom ponašanju žandarma Miloša Jevremovića. Biće odlikovan čim izađe iz bolnice - istakao je predsednik.

Oni su praćeni zbog nelegalnih aktivnosti, a da su postojali dokazi da kreću u napad, bili bi odmah uhapšeni.

- A da smo ih ranije uhapsili, onda bi se žalili novinari, i tražili bi da im se isplati naknada. Sada se nastavljaju akcije, da naše ulice budu sigurne. Sada ih lovimo sve, i to je pitanje trenutka i tehnike.

Znamo imena i sve drugo, nastavićemo taj posao, i obavićemo ga. Važno je da je naš junak Miloš živ, na ponos svojoj porodici, i pokazao je kako se reaguje. Nećemo imati milosti prema terorizmu u Srbiji - naglasio je Vučić.

(Kurir) Foto: RTS

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

+

29.06.2024 19:58

Teško je naći iglu u plastu. Ali treba raditi i svaki građanin, treba biti policajac.

ODGOVORITE
Name

Da

29.06.2024 21:00

Sa teroristima se ne pregovara .

ODGOVORITE
Name

Re

29.06.2024 22:27

Niko i ne pregovara to je pravilo. E sad ovo su teroristi Miloš i Igor

Name

Србо

29.06.2024 21:06

Ружно је рећи али човјек био познат органима гоњења и долази пар пута да пита жандарма, па људи ја кад би видио оваквог човјека ,знао би да је радикални исламисата а да људи кои раде на оваквим мјестима нису упознали са таквим људима па нема их хиљаде.

ODGOVORITE
Name

Re

29.06.2024 21:33

U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Riječ je o Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je pre dvije godine već hapšen," rekao je Dačić.

Name

blbl

29.06.2024 21:33

Kako je naglasio Dačić, utvrđeno je kako je izvršilac ovog napada Miloš Žujović (25).

Name

Xy

29.06.2024 21:48

Srbio, u pravu si. Međutim, svi bi jedva čekali da policija ili bolje rečeno Srbija krene na islamiste tj teroriste i da osude Srbe kako su nedemokratski narod i država.

Name

Miloš

29.06.2024 23:57

Ne čudite se. Kod nas u Republici Srpskoj samo radi jednog upravnog odbora mijenjaju vjeru i iz pravoslavlja prelaze na islam. Pogledajte na pretraživaču googla: Čavka postala bošnjakinja da bi dobila mjesto u upravnom odboru RTRS-a?!

ODGOVORITE