Видовдан симбол српског јунаштва и непоколебљивог духа 

- Данас обиљежавамо и славимо Видовдан, крсну славу Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског пука (Република Српска), један од најзначајнијих датума у српској историји, поручио је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке. 

Република Српска 28.06.2024 | 09:47
 Видовдан симбол српског јунаштва и непоколебљивог духа 

“Данас се сјећамо Косовске битке, херојства наших предака и жртве које су дали за слободу, опстанак и будућност нашег народа. Сјећамо се посебно 24 хиљаде наших јунака који су тих деведесетих година положили своје животе како би Република Српска постојала. Војска Републике Српске и Српска демократска странка су уз јединство народа постигли тај циљ, који је највеће достигнуће Одбрамбено отаџбинског рата”, казао је лидер СДС-а. 

Он је нагласио да је Видовдан симбол неустрашивости, јунаштва и непоколебљивог духа који су кроз вјекове одликовали Србе.

“На нама је да се данас подсјетимо тих вриједности и да их пренесемо на нове генерације. Да их учимо о слави нашег народа, о борбама и патњама, али и о победама и тријумфима. Да им буду примјер и да их инспиришу у годинама и вијековима пред нама”, поручио је Миличевић и додао:

“Видовдан је дан када се окупљамо у јединству и слози, онако како је то било за вријеме стварања Републике Српске. Нека нам је Видовдан подсјетник на то да смо јак народ са сјајном прошлошћу и свијетлом будућношћу пред собом”, истакао је предсједник Српске демократске странке. 

(БН) Фото: Илустрација 

 

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Хвала јунацима

28.06.2024 10:28

Јер су се борили и изборили за данасњу Босну и Херцеговину. Кад удјемо у ЕУ тек цемо имати разлога за славље

ОДГОВОРИТЕ
Name

ка хвала јунацима

28.06.2024 11:57

Нисам присталица СДС из разлога што су они створили овакву накарадну друштвену свијест а додик ју је само усавршио и прилагодио овом времену.Много зла су нањели Србима и РС, СДС и СНСД а одлучио сам да гласам за СДС само да зло СНСД и додик не би поново мучили овај народ.Када СНСД изгуби на изборима има да нестану са политичке сцене.

Name

Ре

28.06.2024 13:16

За никакву босну се нисмо борили,већ за Републику Српску која ће да називи све своје мрзиоце.ниста босна,ниста турска,живела самостална Република Српска.

Name

Ре ре

28.06.2024 16:04

Нико не мрзи ентитет Реп Српске, и сви смо задовољни сто смо у једној дрзави свако на својој страни, и са својим народима. Како то да си се борио за Републику Српску, кад смо у рат усли да бранимо Југославију? Хајде, знам ја да ни ти не мозес да дисес, као ни Додик, исти ваздух са осталима, али зато се ниста не брини. Има Дјајиц техницког кисика за све оне који имају таквих проблема.

Name

ДИЈАСПОРА МУНЦХЕН

28.06.2024 11:14

БРАВО СУГРАДАНИНУ КАД НАПИСАО ОВУ ДИВНУ РЕЦЕНИЦУ..КАД УДЕМО У ЕУ ОНДА ЦЕМО СЛАВИТИ ..СУПЕР БРАВО СУГРАДАНИНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

А јединство?

28.06.2024 14:50

Ту ријеч више нико и не корости! Зна се да нема сврхе, јер јединства никад неће бити!

ОДГОВОРИТЕ