ПДП: О значају ВРС причаће онај којем је и та светиња послужила као политикантска играчка 

Демобилисаним борцима, некадашњим припадницима Војске Републике Српске, као и припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука упућујемо искрену честитку поводом Видовдана, крсне славе ВРС. 

Република Српска 28.06.2024 | 09:12
ПДП: О значају ВРС причаће онај којем је и та светиња послужила као политикантска играчка 

Војска Републике Српске је славна, јуначка војска, која је, бранећи кућне прагове и наш народ, а поучени тешким страдањима у прошлости, истовремено извојевала и највећу српску побједу с краја двадесетог вијека, а то је наша Република Српска. Памтимо и увијек ћемо памтити допринос Војске Републике Српске у очувању српског народа на овим просторима и битно је да традицију ВРС и данас чува Трећи пјешадијски пук.

Данас је прилика и да одамо пошту и вјечну захвалност скоро 24.000 бораца који су дали своје животе током одбрамбено-отаџбинског рата. 

Српска војска је кроз вијекове била јуначка војска, а образ славних предака сачували су и припадници Војске Републике Српске. Зато је поразно што ће и данас, поводом овог великог празника, демобилисаним борцма слово о патриотизму држати један обични ратни дезертер и профитер. Бусаће се у „јуначка“ прса онај који је током одбрамбено-отаџбинског рата био на првој линији шверца цигарета. 

Онима који су љубав према отаџбини доказали тако што су четири године стављали главу на коцку, о љубави према отаџбини ће причати дезертер који је прије само неколико дана пјевао на мјесту гдје је животе изгубило преко 800 припадника Војске Републике Српске. Можда ће тај помахнитали милијардер опет наш народ називати биједницима, јер се неко усуди да се пожали да нема посао. 

О значају ВРС причаће тај исти којем је Војска и данас битна толико да се њом поиграва, обећава њено враћање под надлежност Републике Српске, што се чак и изгласало у Народној скупштини, а онда, када му престане бити потребна та тема, на то заборави као да се никада није десило.  О значају ВРС причаће онај којем је и та светиња послужила као политикантска играчка. 

Причаће тај и о славној српској прошлости, као и о нашим највећим страдањима, мислећи да смо заборавили да је лично он одобрио хрватском предсједнику да дође у Дервенту и одликује ХВО бригаду која је убијала српске жене, дјецу и мушкарце и то да их одликује неколико метара од мјеста гдје је та иста бригада држала логор за Србе.

На сав глас ће хвалити и себе, своју преданост држави, као да смо заборавили да је са тим истим хрватским предсједником банчио на свом имању, истог дана када је овај присуствоао обиљежавању злочиначке акције „Маестрал“. 

Можда ће, ако је синоћ био на некој доброј фешти у кругу својих пријатеља милијардера, чиме се на стратиштима воли похвалити, чак и запјевати у част бораца који примају три КМ борачког додатка за сваки мјесец у којем су ризиковали своје животе. 

Лош је пјевач, али још је гори лидер. Вријеме је да му и часни, храбри борци Војске Републике Српске поруче да је отпјевао своје, саопштено је из ПДП-а.

(БН) Фото:  

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Давид Штрбац

28.06.2024 09:43

Свака част за текст.Све тачно написано нема се шта одузети али би се имало још много додати јер је овај криминалац још много зла учинио цијелом народу у РС,а нарочито борцима чије благодати он и марва око њега уживају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

28.06.2024 09:54

Напокон ПДП показа зубе узурпатору и пљачкашу.Морали су овако оштро реаговат и након што је Јелена Тривић брутално покрадена од стране додига,шмита и наравно цик-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКАЖ

28.06.2024 09:57

Оде Миле лајковачком пругом, оде Миле са још једним другом!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

28.06.2024 10:02

На данашњим свечаностима поводом Видовдана најмање ће бити правих честитих бораца. Биће дезертера, позадинаца, политичара итд који ће причати о херојствима и успјесима. Сваке године све јадније и тужније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка

28.06.2024 10:15

Подршка свим демобилисаним борцима Републике Српске и слава свим погинулим борцима.Али ПДП се није ослободио тајкуна у својим редовима како и оних који подржавају ову власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qqq

28.06.2024 10:33

Са моје точке. Гледишта. Чини. ми се да је народ. И борци отпјевали. Све сиромашни. А ови сти су пјевали да имају 100 живота. Могу да живе. У миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хиљаду зашто

28.06.2024 11:30

Сваки војник за ко је Милорад Додик човјек без морала,карактера И са хиљаду лица.Који је рекао да су Карадзиц И Младиц починили геноцид И да се у Сребереници догодио геноцид,требали ста друго,који хе за Вучића рекао да је политички побачај, који је обећао аердром у Требињу,који је обећао скијалисте на Мањачи И Бос Петровцу клековачи. ХИКЈАДУ ЛАЖИ И ОБЕЋАЊА ИЗГЛЕДА ДА ТО НАРОД И ВОЛИ ПРАЗНА ОБЕЋАЊА, ПРАЗНА ЗОБНИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пдп

28.06.2024 13:01

Највеци смрадови багра над баграма

Name

Пацов из рова

28.06.2024 13:39

БОЉЕ ДА СМО СЕ СВИ ПРЕДАЛИ АРМИЈИ БИХ БАР НЕБИ ОБИТЕЉ ДОДИГ ОПЉАЦКАЛА 3 ИПО МИЛИЈАРДЕ ал еура И НЕБИ УЗУРПИРАЛИ ОВИХ 49 ПОСТО А НАС НАМАГАРЦИЛИ И ИСТРИЈЕБИЛИ С ПРОСТОРА БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

29.06.2024 06:04

Кад би крезуби гласачи, ботови и сендвичари ово имали са чим да схвате?

ОДГОВОРИТЕ