Велика количина кише створила проблеме у Приједору

Приједор је послије подне захватило невријеме, а јака киша се у неким дијеловима града претворила у ситан град, што је проузроковало проблеме на градским саобраћајницама.

Република Српска 26.06.2024 | 21:07
Велика количина кише створила проблеме у Приједору

Старјешина Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Небојша Миљуш рекао је вечерас новинарима да је пала велика количина кише, од 40 до 70 литара по метру квадратном и да су припадници ове јединице били одмах на терену.

"То је заиста велика количина воде и она је проузроковала проблеме у граду јер шахтови нису могли да приме бујичне воде у тако кратком временском року", навео је Миљуш.

Он је додао да су имали око 30 дојава, а да су интервенисали на 10 најкритичнијих мјеста.

"Имали смо доста интервенција, али се вода брзо повлачила тако да смо у кратком року омогућили да вода отиче у одводе", рекао је Миљуш.

Он је додао да је најкритичније било испод подвожњака гдје шахтови нису примали воду у којој се нашло возило са аутоматским мјењачем, што је створило гужву на том дијелу, али је проблем брзо ријешен, а шахтови и одводи отворени за излазак кишнице.

"Када су јаче падавине као ове данас проблеми су у Улици Славка Родића, али смо и ту успјели да испумпамо већу количину воде и имамо најаву да је већ припремљено техничко рјешење за превазилажење тог проблема и његово трајно рјешавање", рекао је Миљуш.

У Приједору и даље пада киша, али знатно слабијег интензитета.

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар