Velika količina kiše stvorila probleme u Prijedoru

Prijedor je poslije podne zahvatilo nevrijeme, a jaka kiša se u nekim dijelovima grada pretvorila u sitan grad, što je prouzrokovalo probleme na gradskim saobraćajnicama.

Republika Srpska 26.06.2024 | 21:07
Velika količina kiše stvorila probleme u Prijedoru

Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Nebojša Miljuš rekao je večeras novinarima da je pala velika količina kiše, od 40 do 70 litara po metru kvadratnom i da su pripadnici ove jedinice bili odmah na terenu.

"To je zaista velika količina vode i ona je prouzrokovala probleme u gradu jer šahtovi nisu mogli da prime bujične vode u tako kratkom vremenskom roku", naveo je Miljuš.

On je dodao da su imali oko 30 dojava, a da su intervenisali na 10 najkritičnijih mjesta.

"Imali smo dosta intervencija, ali se voda brzo povlačila tako da smo u kratkom roku omogućili da voda otiče u odvode", rekao je Miljuš.

On je dodao da je najkritičnije bilo ispod podvožnjaka gdje šahtovi nisu primali vodu u kojoj se našlo vozilo sa automatskim mjenjačem, što je stvorilo gužvu na tom dijelu, ali je problem brzo riješen, a šahtovi i odvodi otvoreni za izlazak kišnice.

"Kada su jače padavine kao ove danas problemi su u Ulici Slavka Rodića, ali smo i tu uspjeli da ispumpamo veću količinu vode i imamo najavu da je već pripremljeno tehničko rješenje za prevazilaženje tog problema i njegovo trajno rješavanje", rekao je Miljuš.

U Prijedoru i dalje pada kiša, ali znatno slabijeg intenziteta.

(Srna) Foto: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar