Добар састанак са Мишелом о ЕУ путу, ситуацији на КиМ

Председник Србије Александар Вучић истакао је да је данас имао врло добар састанак са председником Европског савета Шарлом Мишелом о европском путу Србије, ситуацији на Косову и Метохији и у региону, глобалним питањима.

Србија 26.06.2024 | 17:16
Добар састанак са Мишелом о ЕУ путу, ситуацији на КиМ

"Поручио сам да је Србија посвећена дијалогу са Приштином, али да је за исти посебно важно испуњење до сада постигнутих договора, као и обезбеђивање достојног и безбедног живота за све Србе у јужној покрајини", написао је Вучић на Инстаграм налогу будуцностсрбијеав.

Он је навео да су разгворали и о перспективама политике проширења у светлу резултата недавно одржаних европских избора.

Додао је да је поновио да Србија посвећено ради на приближавању ЕУ, испуњавању европских стандарда, првенствено зарад бољег живота својих грађана и нагласио да ће наша земља наставити да се усаглашава са заједничком спољном и безбедносног политиком ЕУ, штитећи притом своје националне интересе.

"Захвалио сам још једном председнику Мишелу на подршци коју ЕУ пружа Србији на њеном европском путу, посебно кроз Европски план раста за Западни Балкан", навео је Вучић.

Вучић се данас у Бриселу састао са Мишелом уочи нове рунде дијалога на високом нивоу Београда и Приштине. 

Он је данас у Бриселу разговаро и са европским комесаром за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем као и са генералним директором Директората Европске комисије за суседство и преговоре о проширењу Гертом Јаном Копманом.

(Тањуг) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

За 100 година

26.06.2024 17:28

Неце бити добар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.06.2024 04:30

Право питање је ста ми имамо од оваквих хвалоспјева

Name

А

26.06.2024 17:34

Велики нуде заблуде Само да рата не буде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

27.06.2024 11:38

Велики нуде заблуде и рата це да буде.

Name

Џими

26.06.2024 18:39

Ко је нормалан... Ови из ЕУ, ИЛИ ОВО ЂУБРЕ...НИКО...и зато све је исто, само њега немммма... а крезуба марво, што за сендвић, продајете дијецу, унуке...ДАБОГДА НИ СУПЕ НЕМОГЛИ...ОНЕ СА МЕСОМ...🤠

ОДГОВОРИТЕ