Milatović i Milanović razgovarali o odnosima zemalja

Dužnost Crne Gore i Hrvatske je da se sa pijetetom sjećaju svih žrtava genocida u Jasenovcu, a ne da politički trguju i žrtvama i zločinom, rekao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u razgovoru sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem.

Region 29.06.2024 | 21:18
Milatović i Milanović razgovarali o odnosima zemalja

Jakov Milatović je na mreži Iks naveo da su na spoljnopolitičkom planu prioritet Crne Gore dobrosusjedski odnosi i EU integracije.

– Hrvatska je naš prvi EU susjed, zato posebnu pažnju moramo posvetiti očuvanju dobrih međusobnih odnosa – rekao je Milatović.

Milanović je u razgovoru ocijenio da je usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu štetno i da opterećuje odnos Hrvatske i Crne Gore, te da je neophodno nastaviti saradnju.

(Srna) Foto: Vlada CG

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mile

29.06.2024 21:51

Čovjek sa dva lica koi Bratmu Dodik došli na vlast sa jednom pričom asada Hrvati obadvojica djeste Lopovi.

ODGOVORITE
Name

Politika Domovinskog pokreta

30.06.2024 01:00

Pa oni juče razvlače istašku zastavu u saboru, stalno citirajući ustaški pozdrav zds!

Name

jaaa

29.06.2024 23:28

Još je štetnije to Milanoviću što podržavate šiptare dok javno priznajete da su Kosovo i Metohija oteti od Srbije.

ODGOVORITE
Name

Ko je coe'k?

30.06.2024 00:08

Milanovic je ok. Ovog drugog nisam nikad vidjeo.Jesu li opbradjeni njegovi podaci?

ODGOVORITE
Name

R.

01.07.2024 10:06

Ovaj drugi Milatovic vidi dobro kako se uklapa plitika Vucica sa tamo njegovom vladom dokazanin extremistima Mandicem i onim drugima.

Name

Milojko 5.

30.06.2024 00:14

Gospodin Milanovic mi je drag zbog pravicnosti, otvoreno kaze sta ima da kaze i sve vidi.Nema kod njega uvlacenja u ars kao kod nekih lidera, nema dlaku na jeziku, diplomata po potrebi, kada procijeni da je to neophodno i uredno prati protokole svoje drzave. Covjek na mjestu.Svaka cast!

ODGOVORITE
Name

Cuj, cuj

30.06.2024 11:46

Ako je CG priznala genicid u srebrenice, zasto nebi priznala genocid u Jadenovcu

Name

Hvala na objavi komentara

30.06.2024 11:34

Pustite vec jednom stratista, ratove, genocide, Jasenovac, Kosovo, Vukovar, Srebrenicu. Imate li vi ista drugo da radite, osim da zivite u proslosti i ratovima? Dajte ljudima normalniji i bolji zivot u sadasnjosti. Mi smo zivi ljudi, i nama se okrenite, i nasim potrebama. Stalno neke komemoracije, i obiljezavanja stradanja. Pustite onih kojih vise nema. Neka im je laka zemlja, i neka pocivaju u miru. Sta se zeli postici sa vjecitim komemoracijama? Koja je to politicka igra? Pa svoje najrodjenije, toliko ne spominjete, a non stop u ime cega, spominjete stradale,kad pjevate, i smijete se nad njihovim grobovima. Toliko posla za uraditi nama "zivima", a vi non stop o stradanjima u proslosti. Hajde da ubuduce ne stradamo i ratujemo, vec da zivimo kao normalni i civilizovani ljudi, kako u sadasnjosti, tako i u buducnosti.

ODGOVORITE