Komšić i O'Brajan razgovarali u Vašingtonu o BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić sastao se sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD ) za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom u Vašingtonu.

Bosna i Hercegovina 27.06.2024 | 10:00
Komšić i O'Brajan razgovarali u Vašingtonu o BiH

Na sastanku u State Departmentu, koji je trajao više od sat vremena, razgovarano je o nizu važnih tema u kontekstu izazova sa kojima se Bosna i Hercegovina, ali i sve zemlje Zapadnog Balkana, trenutno suočavaju.

Posebna pažnja posvećena je trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i njenom napretku na putu ka evroatlantskim integracijama.

Naglašena je važnost inteziviranog nastavka reformi koje će omogućiti ubrzanje integracijskih procesa i poboljšanje kvaliteta života svih građana Bosne i Hercegovine.

 

Pomoćnik državnog sekretara Džejms O’Brajan ponovio je podršku SAD-a Bosni i Hercegovini u tim reformskim procesima, kao i nastavak konstruktivnih i prijateljskih odnosa između naše dvije zemlje, saopšteno je iz Kabineta Željka Komšića.

(N1) Foto: X

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dodo

27.06.2024 10:45

Gdje sam sada ja? Mene moji Ameri zaboravili.😪

ODGOVORITE
Name

Ana

27.06.2024 10:58

Razgovarali o BH kojoj BH pa takvi kao njih dvoica plus Čović Izetbegović Dodik i još nekoliko slični njima davni dana su rasturili tu BH i nikad je više neće biti sem na papiru a papir trpi sve da je narod imao gram mozga pa ovu bagru rastjerao prije 20godina danas bi postojala stvarna Bosna i u njoj bi se normalno živjelo ovako niti bosne ima niti će je biti to je stvarnost koju bolesni mozgovi nemogu da shvate kad se hljeb jednom prelomi niko ga više ne sastavi a naša nekad lijepa Bosna je toliko iskidana i nagrđena da je ni za milion godina niko nemože pokrpiti

ODGOVORITE
Name

j@@@@

27.06.2024 11:00

Ovaj pruža ruku americi a Mile piša po njoj,a svi sjede u kao nekom vrzinom kolu od predsjedništva ove kolonijalne zemlje mažu oči narodu,samo ih novac izgleda održava tu gdje jesu ništa više,dogovorit se nikad ni oko čega neće nego samo o raspodjeli para jer da tog nema davno bi vlast u predsjedništvu napustili sve tri arhiduduka koja sjede tamo i od kojih narod u BiH nema nikakve koristi.

ODGOVORITE
Name

Branci

27.06.2024 14:17

Imate o čemu razgovarati. Tuga i jad.

ODGOVORITE
Name

Lutka

27.06.2024 15:06

Jedino pije vode ono sto kaze O'Brajen!

ODGOVORITE
Name

Milan

27.06.2024 17:27

Gdje su pričali! Negdje na autobuskoj stanici! Hahahaha!

ODGOVORITE