Snežana Đurišić peva na koncertu u znak sećanja na muzičke legende

U Centru za kulturu "Vlada Divljan" 21. maja 2024. godine od 20 časova biće održan koncert u čast muzičkih legendi Usnije Redžepove i Predraga Živkovića Tozovca.

Zabava 13.05.2024 | 18:26
Snežana Đurišić peva na koncertu u znak sećanja na muzičke legende

U pitanju je prvi koncert iz serijala „Zvezde među zvezdama“, kada će se evocirati uspomene na ove izuzetne vokalne soliste koji su ostavili neizbrisiv trag na estradnom nebu Srbije.

Usniju Redžepovu ublika pamti po hitovima kao što su „Samo pesma zna“, „Kazuj, krčmo džerimo“, „Ja sa juga, ti sa severa“, „Oko Niša kiša“, „Zbog tebe, mori Leno“ i drugim. Neke od najpoznatijih pesama Predraga Živkovića Tozovca jesu „Vlajna“, „Danče“, „Violino, ne sviraj“, „Donesi vina, krčmarice“, „Mađarica“, „Ljubavi moja tugo“, „Oči jedne žene“, „Ovamo, Cigani“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Tražiću ljubav novu“, „Uzmi sve što ti život pruža“ i druge.

Na koncertu u znak sećanja na Usniju i Tozovca pevaće Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Dragica Radosavljević Cakana, Renato Henc, Vesna Dimić, Ivana Tasić i Danilo Živković.

Izvođače će pratiti Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića, a voditelj programa biće Željko Stefanović.

Koncerti „Zvezde među zvezdama“ organizuju SEMUS, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, „Sokoj“ i „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“. Već na jesen oni pripremaju koncerte posvećene Merimi Njegomir i Predragu Cunetu Gojkoviću – u oktobru, kao i Vasiliji Radojčić i Šabanu Šauliću – u novembru.

(kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar