Preminuo čuveni modni dizajner Roberto Kavali

- Čuveni modni dizajner Roberto Kavali preminuo je večeras u Firenci u 83. godini, saopšteno je na njegovom zvaničnom profilu na Instargamu.

Svijet 12.04.2024 | 21:09
Preminuo čuveni modni dizajner Roberto Kavali

''Dragi Roberto, možda više nisi fizički ovde sa nama, ali znam da ću uvek osećati tvoj duh sa sobom. Najveća mi je čast u karijeri bila da radim pod vašim nasleđem i stvarati za brend koji ste osnovali sa takvom vizijom i stilom'', saopštio je kreativni direktor kompanije ''Roberto Kavali'' Fausto Puljisi.

Saučešće je u ime kompanije izjavio i izvršni direktor ''Roberta Kavalija'' Serđo Acolari.

Kavali je osnovao svoj brend 1970-ih i razvio inovativni proces štampe na koži i teksasu, i izgradio originalni modni imidž služeči se smelim printovima sa životinjskim šarama i garderobom od džinsa ukrašenim dijamantima.

''Kopiram životinjsku odeću na ljudsku, jer želim da kopiram boga. Mislim da je bog fantastičan dizajner'', čuvena je Kavalijeva izjava.

(Tanjug) Foto: X 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Riki

13.04.2024 03:11

E neznam sta obuci sada kada nam nema kavalija. Gledajte vi jeli gdje umro nas siroti mlinar ili poljoprivrednik koji nas hrani a ne neko tamo bogato govno. E eto da nije njega i njemu slicnih nebi se znali odjenuti.

ODGOVORITE
Name

E Riki

13.04.2024 09:27

Taj mlinar ili poljoprivrednik sa naših prostora, da nam nije komunističkog režima i uništenja poduzetničkog duha, sad bi i oni bili kao ovaj Kavali, elon musk ili drugi.

Name

Re Riki

13.04.2024 10:15

Jesi popio terapiju...🤮