Srbija večeras bira predstavnika za PE, evo, ko nastupa prvo veče!

Prvo polufinalno veče Pesme za Evroviziju održaće se večeras 27. februara na RTS-u u 21 čas. Ovo je spisak takmičara!

Zabava 27.02.2024 | 20:22
Srbija večeras bira  predstavnika za PE, evo, ko nastupa prvo veče!

Večeras kreće prvo polufinalno veče izbora za "Pesmu za Evroviziju" u kom Srbija bira prve polufinaliste. Imaćemo prilike da na prvom programu RTS-a vidimo 14 takmičara i poslušamo njihove numere, uz pažljivo biranu scenografiju i koreografiju.

Prve večeri 27. februara očekuju nas: 

Marko Mandić – Dno
M.IRA – Percepcija
Bojana x David – No No No
Lena Kovačević – Zovi me Lena
Saša Báša i VirtualRitual – Elektroljubav
Martina Vrbos – Da me voliš
Filarri – Ko je ta žena
Breskvica – Gnezdo orlovo
Hristina – Bedem
Ivana Vladović – Jaka
Chai – Sama
Zorja – Lik u ogledalu
Kavala – Vavilon
Keni nije mrtav – Dijamanti

Neki od takmičara već su izazvali veliku pažnju javnosti, što tumačenjem teksta, što izjavama, poput Breksvice i Martine Vrbos, dok će se drugi po prvi put predstaviti široj publici, a već su zagolicali maštu originalnošću, "Keni nije mrtav", dok će se iskusna Lena Kovačević predstaviti pesmom "Zovi me Lena".

U studiju RTS-a na Košutnjaku postavljena je najmodernija scena sačinjena od LED scenske pozadine kao i podnog osvetljenja, sa ukupnom površinom od 700 kvadratnih metara.  Za režiju i kadriranje treću godinu zaredom koristi se CuePilot softver koji se godinama koristi i na samoj Evroviziji.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели SKYMUSIC™ Production (@skymusic.production)

PZE će u društvu sa voditeljkom Draganom Kosjerinom ove godine voditi glumac Slaven Došlo. Pored njih, iz bekstejdža ili takozvanog "green room"-a, atmosferu će prenositi uigrani tandem Kristina Radenković i Stefan Popović. Direktan prenos svih takmičarskih večeri gledaoci i slušaoci će moći da prate na programima i digitalnim platformama RTS-a. Drugo polufinalno veče održaće se 29. februara, a finale 2. marta na kom će Srbija odabrati predstavnika za Eurosong u Malmeu.

Drugo polufinale

Nadia – Sudari
Hydrogen – Nemoguća misija
Iva Lorens – Dom
Zejna – Najbolja
Filip Baloš – Duga je noć
Nemanja Radošević – Jutra bez tebe
Yanx – Kolo
Kat Dosa – Tajni začin
Džordži – Luna park
Dušan Kurtić – Zbog tebe živim
Teya Dora – Ramonda
Konstrakta – Novo, bolje
Milan Bujaković – Moje tvoje
Durlanski – Muzika

Mnogi izdvajaju Breksvicu, koja ima i najviše pregleda na Youtube-u, a mlada pevačica je doživela i dosta napada zbog tumačenja teksta pesme na političkoj osnovi.

Hrvatska je izabrala svog predstavnika, koji je na takmičenje došao kao zamena, kada je jedna od učesnica odustala od "Dore". Bejbi Lazanja je predstavnik Hrvatske na Eurosongu i njegovo ime ćete sigurno upamtiti, a pesma nosi naziv "Rim Tim Tagi Dim".

(mondo.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dobre

28.02.2024 21:40

Davne osamdesete,kada su takmičari i pjesme bili melem za dušu.Sada: Lazanje, breskvice, smokvice, pi....e.Katastrofa! Muškarci našminkani i u haljinama, tetovaže, silikoni.Dno, dna!

ODGOVORITE