Nelegalno podigli kuću, evo kolika im kazna prijeti

Folk diva Lepa Brena i njen suprug Slobodan Živojinović optuženi su za nelegalnu gradnju kuće na parceli koja je u vlasništvu države, prenose mediji.

Zabava 08.02.2024 | 20:09
Nelegalno podigli kuću, evo kolika im kazna prijeti

Prema nezvaničnim informacijama, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv poznatog bračnog para zbog sumnje da su od 2019. do 2020. na Novom Beogradu bili investitori objekta koji je građen bez građevinske dozvole.

Oni su, uspeli da naprave prizemlje od čvrstog materijala i podignu zidove na prvom spratu kuće, bez prethodno pribavljene potrebne dozvole i potvrde o prijavi radova.

Zbog toga ih tužilaštvo kao saizvršioce tereti za građenje bez građevinske dozvole i predlaže sudu da ih oglasi krivim i izrekne im uslovne osude, tako što će im utvrditi kazne zatvora u trajanju od najmanje osam meseci!

Lepa Brena, Slobodan Boba Živojinović, rešenje, inspekcija, građevinska inspekcija, potvrda, obustava radovaFOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ, KURIR

Živojinovićima se, naime, ostavlja mogućnost da izbegnu zatvor, ukoliko ne ponovo krivično delo u naredne dve godine i uplate ponaosob novčanu kaznu od najmanje pola miliona dinara!

U medijima je prošle godine kao bomba odjeknula vest da Brena i Boba grade kuću na parceli koja je u vlasništvu države, a za izgradnju nisu imali adekvatnu dozvolu. Ekipa Kurira je tada, tragom te informacije posetila adresu gde se nalazi dom Živojinovića i uverili smo se da nelegalni objekat nije srušen.

O svemu ovome, tada se prvi put oglasio i Boba Živojinović, koji nam je preko advokata, Miše Petrovskog, poslao saopštenje.

Lepa Brena, Slobodan Boba Živojinović, rešenje, inspekcija, građevinska inspekcija, potvrda, obustava radovaFOTO: KURIR

- Želim da vas informišem da je tačno da smo primili rešenje Sekretarijata br. 356-470/2023 od 8. 5. 2023. godine, kojim je obustavljeno izvođenje građevinskih radova i naloženo uklanjanje izvedenih radova na izgradnji objekata prema rešenju. Obaveštavam vas da ćemo u ostavljenom roku uložiti žalbu na navedeno rešenje Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture RS imajući u vidu da prilikom donošenja navedenog rešenja prvostepeni organ nije uopšte ni na koji način uzeo u obzir činjenice u vidu dokumenata koje smo dostavili, a to je da je za navedeni objekat podnet zahtev za ozakonjenje 351.1-5330/2020 nadležnom organu Uprave, kao i objekat ucrtan u katastru nepokretnosti Novi Beograd u predmetu 952-05-225-7171/2022 u skladu sa čl. 32 Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti, a što se može utvrditi u skici katastra nepokretnosti - navodi Petrovski i dodaje:

- Smatram da su ove činjenice od ključnog značaja za odlučivanje u ovoj pravnoj stvari s obzirom na to da se ne može nalagati rušenje objekata u bilo kom postupku pre nego što se odluči pravosnažno o zahtevu za njihovo ozakonjenje. Kako se navedeni objekat ne nalazi ni na jednom infrastrukturnom koridoru, nema nikakve potrebe za njegovim hitnim uklanjanjem, pa ćemo shodno tome tražiti donošenje privremene mere odlaganje izvršenja navedenog rešenja, do konačne odluke od strane nadležnog ministarstva. Što se tiče informacije da je podneta krivična prijava trećem OJT, zasad nemamo nikakvih zvaničnih saznanja o tome, niti smo od strane ovog tužilaštva obavešteni na bilo koji način - napisao je advokat.

Lepa Brena
FOTO: PRIVATNA ARHIVA, NENAD KOSTIĆ

Dužni i radnicima 20.000 evra?!

Bračni par se od tog trenutka susreo sa mnogobrojnim problemima, a jedan od njih je i taj da radnici, koji su ostali bez posla jer je gradilište zatvorila inspekcija, traže da im se isplati izgubljeni novac. Spekulisalo se da je u pitanju iznos od oko 20.000 evra.

(Kurir.rs/Informer)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Aco

08.02.2024 20:31

Nikolika njima kazna neprijeti pa nisam ja napravio da mi prijeti kazna ccccc smijurija

ODGOVORITE
Name

Sergej

08.02.2024 20:37

Nekadašnji siromasi, danas multimilioner i, nekad živjeli u seoskim kolibama , danas u dvorcima, da li ti ljudi znaju da je grobni mjesto dva sa jedan, da niko nije nista sa sobom ponio na onaj svijet, kako neko može da u vili ima 10 kupatila , 10 spavati soba.......10 automobila....to je po meni bogohuljenje, danas su mnogi sretni da imaju krov nad glavom da im ne prokisnjava, Boze sacuvaj cccc

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

08.02.2024 21:16

Nisu oni to pravili bez nečijeg zelenog svjetla. Ako su krivi porušite im i kaznite ih. A ne ovako ko fol uslovno ali oni će graditi i dalje a naknadno će sve regulisati i svi će se utrkivati da im to što prije završe papirologiju. Ma dajte molim Vas.

ODGOVORITE
Name

Lana

08.02.2024 21:25

Baš mi je žao,nemaju para za građevinsku dozvolu.

ODGOVORITE
Name

Kradu

08.02.2024 21:42

struju,grade bez dozvole, nije cudo sto imaju tolike pare! Sramota!

ODGOVORITE
Name

Klosari

08.02.2024 21:47

Kakvi ste vi klosari, sa brukom para takve stvari radite sram vas bilo sve ni vam uzeo i dao sirotinji. Dno dna ste nemate osjecaja nizasta fuj fuj

ODGOVORITE
Name

A&B

27.02.2024 22:35

A u vreme korone prvi su kukli kakonemaju sta da jedu ,mislim na muzicare i pevace.