Nešo Lutovac 20 godina zabranjen u Crnoj Gori jer se izjasnio kao Srbin

Pevač Nešo Lutovac dobio je zabranu na crnogorskoj televiziji zbog izjave da je Srbin.

Zabava 24.01.2024 | 18:23
Nešo Lutovac 20 godina zabranjen u Crnoj Gori jer se izjasnio kao Srbin

Lutovac jegovorio o svojoj porodici i uspehu koji je postigao, a dotakao se i odnosa između Crne Gore i Srbije.

- Ja mogu ponosno da kažem da sam imao skrupule zbog porodice koja u Crnoj Gori mnogo znači, a i ovde. Moje prezime na prostorima Srbije je retko, ali moji su mnogo poznati u nauci. Deda je bio veliki dotkor nauka, jedan stric bio u vojsci general, drugi general, treći otorinoralingolog i tako dalje. To su mnogo poznati ljudi, sve nepristojne ponude su otpadale u startu, ja sam zadovoljan ovim sto imam i što sam postigao, a mogao sam mnogo više na osnovu kvaliteta - rekao je on.

Nešo je otkrio da je bio zabranjen 20 godina na crnogorskim televizijama samo zbog izjave o svojoj nacionalnoj pripadnosti i da to što je rođen u Crnoj Gori nema nikakve veze, te se javno deklarisao kao Srbin.

- Dole u Crnoj Gori mene nema zato što sam se javno deklarisao da sam Srbin. Ja sam Srbin, ne mogu da budem Eskim kad su mi deda, otac i svi Srbi. Nema veze to što sam rođen u Crnoj Gori. Bio sam zabranjen na televiziji Crne Gore 20 godina, a jedini razlog je zato što sam Srbin – rekao je Lutovac i dodao da mu i dalje nije jasno zašto se razdvajaju Srbi i Crnogorci kada je reč o istom narodu.

Nešo LutovacFOTO: PRINTSCREEN/GRAND

- Večita je borba bila Crna Gora i Srbija, pošto je potpuno isti narod. Ovi moji, odnosno naši, svi iz Crne Gore koji dođu u Beograd ne moraju da uzimaju hotel, jesam li objasnio? Imaju ovde ili ujaka, strica, sestru ili brata, svi smo isti. Večita je težnja bila da taj narod bude zajedno. I ako su i Srbija i Crna Gora zajedno sa Rumunijom na Berlinskom kongresu dobile državnost, znači to se desilo. To su dve države, a narod isti, to je večita tema – zaključio je.

(kurir.rs/grand)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pa ni sada

05.02.2024 18:59

...nije bolje. Crnogorski predjednik ne dođe na 9.januar, a morao je! Ovim je pljunuo na sve Srbe i tazočarao sve koji su slavili pad Mile Ðukanovića! Mislili smo da više nema Mile, ali smo se prevarili! Dobili smo novog.

ODGOVORITE