Kinezu se zapalila WC šolja jedva izbegao opekotine!

Jedan neimenovani Kinez je jedva uspeo da siđe sa svoje pametne WC šolje nakon što je dim počeo da izlazi i plamen kulja iz wc šolje koja se zapalila! Na svu njegovu sreću prošao je sa sa neopečenom guzom ali sa totalno uništenom pametnom wc šoljom.

Zanimljivosti 30.11.2023 | 15:27
Kinezu se zapalila WC šolja jedva izbegao opekotine!

Večernje novine Jangce nedavno su objavile priču o čoveku iz Sjamena, provincija Fudžijan, koji je snimio svoj pametni toalet koji gori nakon sumnje na kratki spoj.

Incident se dogodio 10. novembra, dok je muškarac koristio toalet. Najpre se osetio miris dima, zatim su iz klozetske wc šolje počele da kuljaju oblaci belog dima, da bi na kraju, tek što je čovek ustao sa WC šolje, zapalio se pametni toalet.

Fotografije koje je napravio šokirani muškarac pokazuju da nije stigao ni da obuče šorts pre nego što je toalet počeo da gori! Uzrok incidenta nije otkriven, ali vlasnik sumnja da je požar izazvao kratki spoj.

wc šolja u plamenuwc šolja u plamenu desno spaljena wc šolja nakon što je planula

Slični incidenti prijavljeni su u avgustu prošle godine, kada se muškarac u Lišuiju, u provinciji Džeđijang, probudio od jakog mirisa dima i pronašao svoj pametni toalet kako gori u kupatilu, au avgustu ove godine u okrugu Šibing, Guidžou, gde je tuđi pametni toalet zapalio bez ikakvog razloga.

Japan je dugo bio poznat kao najveće tržište pametnih toaleta na svetu – iako je pametni toalet zapravo izmišljen u Sjedinjenim Državama još 1964. godine ali Kina brzo sustiže taj korak proizvodnje pametnih wc šolja.

Lokalno proizvedeni pametni toaleti imaju veliku prodaju, i to sa dobrim razlogom. Pametni toaleti imaju neke očigledne prednosti, kao što su automatsko ispiranje, grejane toaletne daske, ušteda vode, funkcija samočišćenja, itd.

Ipak postoje mesta gde previše tehnologije može biti problem, a toalet je očigledno jedno od njih kao što je bilo u ovom bizarnom incidentu.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar