Kaja prepevala pesmu Tereze Kesovije- Hrvati je urnisali zbog ekavice!

Kaja Ostojić našla se na meti kritika, jer je pesmu "Poslednja i prva ljubavi" prepevala na ekavici.

Zabava 12.09.2023 | 16:29
Kaja prepevala pesmu Tereze Kesovije- Hrvati je urnisali zbog ekavice!

Srpska pevačica Kaja Ostojić na meti je surovih kritika nakon što je prepevala čuveni hit "Poslednja i prva ljubavi" Tereze Kesovije. 

Pesma i spot ugedali su svetlost dana, a Hrvati nisu štedeli srpsku pevačicu."Hrvatske pesme pevaj na ijekavici, u njihovoj originalnoj verziji", poručili su joj.

"Ako već snimaš kaver, onda ga snimi u originalu. Ne možeš ga pevati na ekavici ako je original ijekavica. Ovo je prevelik zalogaj za tebe. Užas, malo je reći užas! Nijedna nota ne ide uz tebe! Ispoštuj pevačicu i narod i pevaj kako se peva ako već uzimaš tuđe", samo su još neki od komentara koji se nalaze ispod Kajinog spota na Jutjubu, ali i Tik toku i Instagramu.

Kako je Kaja uredno platila autorska prava, ali i dobila dozvolu da ovu pesmu otpeva na ekavici, odlučila je da na ovakve komentare ne ostane dužna.

"Ja sam prilikom plaćanja autorskih prava odmah pitala da li moram da pevam u originalnoj izvedbi, na ijekavici, i rekli su mi da ne moram! Ja sam Srpkinja i normalno je da ću pesme, bile one bosanske, hrvatske, crnogorske, pevati na ekavici! Ako neko s tim ima problem, ne mora da sluša", kaže Kaja Ostojić i objašnjava da je njena namera bila da muzikom spaja ljude, a ne da pravi podele među ljudima.

Kaja OstojićFOTO: PRINTSCREEN

"Nema sumnje da se podigla velika prašina oko toga da 'neko dira u svetinju' i da li je trebalo da pevam na ijekavici ili ekavici, ali ja se neću baviti time. Pesma je ljubavna, jedna od najlepših sa ovih prostora i nastala je u neka mnogo srećnija vremena, tako da ću se ja fokusirati na ljubav, sreću i, naravno, muziku, jer je to ovde jedino važno! Veliki Kemal Monteno napisao je ovu pesmu za jedan od najraskošnijih vokala svih vremena Terezu Kesoviju, koja ju je svojom interpretacijom učinila ogromnom u svakom smislu, posebno pevački izuzetno izazovnom. Velika je hrabrost bila prepevati je u bilo kom aranžmanu. Oprostite mi što sam se usudila, i to vrlo svedeno, samo uz maestralno odsviran klavir da je prepevam! Dala sam joj svoj pečat u vidu ukrasa i emocije, i mislim da savršeniju emociju od ove koju sam dala nisam dala nikada do sada", rekla je.

Poslušajte Kajinu izvedbu:

(mondo.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BL

12.09.2023 17:57

Veze ona nema sa pjevanjem….

ODGOVORITE
Name

Zoran

13.09.2023 08:31

Koliko mrznje u jednom narodu to je cudo

ODGOVORITE