Monstruozni Janis, Hoksi dobili Sparse, a Grizlisi Lejkerse!

Lebron ne može sâm – Voriorsi slavili i u Ohaju! Golden Stejt Voriorsi savladali su Klivlend Kavalirse kao gosti u velikom derbiju NBA lige – 118:108. Grizlisi serijom 28:10 srušili Lejkerse! Memfis Grizlisi savladali su Los Anđeles Lejkerse na domaćem parketu – 123:114. Hoksi iznenadili Sparse, Markanen piše istoriju! Atlanta Hoksi iznenadali su San Antonio Sparse, Niksima je pripao derbi Njujorka sa Netsima, dok su Čikago Bulsi bili bolji od Majami Hita. Monstruozni Janis, Embid razbio Toronto! Krilo Milvoki Baksa Janis Adetokumbo imao je 27 poena i nestvarnih 20 skokova u pobedi Milvoki Baksa nad Vašington Vizardsima u prestonici SAD, 104:95.

Košarka 16.01.2018 | 12:30
Monstruozni Janis, Hoksi dobili Sparse, a Grizlisi Lejkerse!
Adetokumbo je u skoku bio dominantan ali u šutu nije, pa je Grk utakmicu završio sa svega 9 od 23 iz igre.

Tempo jedne i druge ekipe je tokom čitavog meča bio manje ili više ujednačen, a izuzev u trećoj četvrtini Baksi nisu uspevali da se odlepe iako su vodili tokom većeg dela meča.

Vašington je uspeo da preokrene, ali je na 93:91 za domaćina, Janis poveo seriju 11:0 u finišu i Baksi su pobedili, a Adetokumba je publika ispratila skandiranjem "MVP". Uz Adetokumba efikasan je bio i Erik Bledso sa 23, te Malkolm Brogdon sa 16 i Kris Midlton sa 19 poena. 

Na drugoj strani je Džon Vol imao 27 poena ali šut 7/22, a Bredli Bil je imao 19. 

Vizardsi su bili očajni u čuvanju lopte, izgubili su čak 23, dok su Baksi bili iznenađujuće dobri u šutu za tri za svoje uobičajene standarde oko 35%. Pogodili su osam od 16 trojki i to im je između ostalog da dođu do 23. pobede iz 43 meča i budu sedmi na Istoku. Vašington je dve pozicije iznad sa 25 pobeda i 19 poraza.



S druge strane, fenomenalnu partiju pružio je i Džoel Embid u pobedi Filadelfija 76ersa nad Toronto Reptorsima – 117:111.

'Džo-Džo' je za 34 minuta na parketu ubacio isto toliko poena (10/16 za dva, 1/5 za tri), uz 11 uhvaćenih lopti i tri asistencije.

Najbolje ga je pratio Ti-Džej Mekkonel sa 18 poena, osam asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte. Džej-Džej Redik dodao je 15, Ben Simons 12, a Dario Šarić i Robert Korvington po 11 poena.

Kod gostiju iz Kanade najviše se istakao Demar Derouzan sa 24 poena (8/14 za dva, 0/4 za tri) i pet dodavanja, a sjajan je bio i rezervista Delon Rajt sa 20.

Kajl Lauri ubacio je 13 poena i imao sedam skokova, dok je Paskal Siakam imao 11.



Hoksi iznenadili Sparse, Markanen piše istoriju! Atlanta Hoksi iznenadali su San Antonio Sparse, Niksima je pripao derbi Njujorka sa Netsima, dok su Čikago Bulsi bili bolji od Majami Hita.

Domaće je do pobede u Džordžiji 102:99 predvodio Denis Šreder sa 26 poena (9/16 za dva, 1/4 za tri), šest asistencija i pet skokova.

Odličan je bio i Ersan Iljasova sa 20 poena i pet uhvaćenih lopti, Dvejn Dedmon imao je dabl-dabl sa 12 poena i deset skokova, Džon Kolison takođe je ubacio 12 poena, a Kent Bejzmor i Marko Belineli dodali su po deset.

U ekipi iz Teksasa na nivou je bio samo Lamarkus Oldridž sa 25 poena (10/19 za dva, 1/2 za tri) i 11 skokova. 

Peti Mils i Kajl Anderson zabeležili su po 13 poena, Deni Grin 11, dok je dvocifren učinak imao samo još Davis Bertans sa 10.



Najzaslužniji za pobedu Niksa u derbiju 'Velike jabuke' od 119:104 bio je dvojac Kristaps Porzingis-Majkl Bizli.

Letonac je upisao 26 poena (6/11 za dva, 2/3 za tri) i imao devet skokova, dok je fenomenalni rezervista imao tri poena manje (9/17 za dva, 1/1 za tri), ali i skok više, uz takođe dve blokade.

Dag Mekdermont učestovao je u trijumfu sa 13 poena, a Frenk Ntilikina imao je dabl-dabl sa po 10 poena i asistencija, uz sedam uhvaćenih lopti.

Netse je predvodio Demare Kerol sa 22 poena (4/8 za dva, 2/5 za tri), osam uhvaćenih lopti i tri uspešna dodavanja, a odličan meč odigrao je i Karis Levert sa 20 poena i sedam skokova.



Istovremeno, Lauri Markanen nastavio je da piše neke nove stranice istorije NBA, postavši u pobedi Bulsa nad gostima sa Floride 119:111 igrač koji je najbrže stigao do 100 pogođenih trojki u najjačoj ligi sveta. 

Mlađani ruki iz Finske postigao je 17 poena (3/7 za dva) i imao devet skokova, uz tačno 50 odsto šuta za tri poena (3/6 za tri). 

Najbolji je bio sve bolji Džastin Holidej sa 25 poena i četiri uhvaćene lopte, oporavljeni Zek Lavin zabeležio je 18 poena i po pet skokova i asistencija, dok je isti košgeterski učinak imao i Nikola Mirotić sa klupe. 

Hitu nisu pomogla ni tri igrača sa preko 20 poena na svom kontu – Goran Dragić imao je 22 poena (7/11 za dva, 0/6 za tri), devet asistencija i pet skokova, Keli Olinik dodao je poen manje, pored osam proigravanja, a Vejn Elington 20 poena.

 



Grizlisi serijom 28:10 srušili Lejkerse! Memfis Grizlisi savladali su Los Anđeles Lejkerse na domaćem parketu – 123:114.

Grizlisi su vodili tokom gotovo celog meča, ali su gosti uspevali da drže priključak sve do finiša treće deonice, kada su domaći napravili seriju 28:10 vrednu trijumfa.

Memfis je odigrao sjajan meč na timskom planu, pošto je čak osam igrača imalo dvocifren učinak.

Najviše se istakao Tajrik Evans, kome je samo jedan skok nedostajao za tripl-dabl – 15 poena, 12 asistencija i devet skokova. 

Najefikasniji je bio Dilon Bruks sa 19 poena, Mark Gasol ubacio je dva manje, uz sedam uhvaćenih lopti i četiri asistencije, dok su Vejn Šelden i Džejms Enis III dodali po 13. 

Kod gostiju se najviše istakao Kentavijus Koldvel-Poup sa 27 poena i sedam skokova, ali su ga ispratili samo Kajl Kuzma sa 18 peona, sedam uhvaćenih lopti i pet dodavanja, odnsoon Džoš Hart sa 16 poena.

Lebron ne može sâm – Voriorsi slavili i u Ohaju! Golden Stejt Voriorsi savladali su Klivlend Kavalirse kao gosti u velikom derbiju NBA lige – 118:108.

Aktuelni šampioni naneli su i drugi poraz najvećem rivalu ove sezone, prelomivši meč u svoju korist krajem treće i početkom poslednje deonice.

Domaćin je bolje počeo, predvođen fenomenalnim Lebronom Džejmsom, koji je ubacio 16 poena već u prvoj četvrtini, ali je ponovo do izražaja došla 'duža' klupa, odnosno veći broj raspoloženih startera u timu Stiva Kera.

Blistao je Kevin Durent sa 32 poena (5/10 za dva, 4/6 za tri), osam asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte, a ništa lošiji nije bio ni Stefen Kari sa 23 poena, uz takođe osam asistencija i četiri uhvaćene lopte. 

Ogroman doprinos, kao i uvek, dao je Drejmond Grin sa 11 poena, 16 skokova, devet proigravanja i dve blokade, dok je Klej Tompson dodao 17 poena.



Lebron je meč završio sa 32 poena (12/16 za dva, 0/2 za tri), osam skokova, šest asistencija, četiri rampe i tri ukradene lopte, ali su ga na pravi način ispratili samo Kevin Lav i Ajzea Tomas.

Lav je pored 17 poena imao i sedam uhvaćenih lopti i tri asistencije, dok je I.T. ubacio 19 poena i imao četiri uspešna dodavanja, ali uz loš procenat šuta iz igre (7/14 za dva, 1/7 za tri).

Dvocifren je bio samo još Dvejn Vejd sa 10 poena, sedam skokova i pet asistencija s klupe.

Voriorsi su zabeležili 13. trijumf u nizu, drugi nad Klivlendom ove sezone, dok su ujedno produžili sve dublju krizu Kavsa koji su poraženi četvrti uzastopni put, odnosno čak osmi u poslednjih deset susreta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar