FRA - Liga Kup: Osveta Parižana, Monpelje išamarao Lion!

Baloteli junak Nice!

Fudbal 14.12.2017 | 00:01
FRA - Liga Kup: Osveta Parižana, Monpelje išamarao Lion!
Pre deset dana svet je u neverici čitao o iznenađujućoj pobedi Strazbura u Ligi 1. Nejmari drugovi su ostali u senci Nuna Da Koste, 26-godišnjeg napadača sa Zelenortskih ostrva koji im je dao jedan i namestio drugi gol za prvi ligaški poraz Svetaca u sezoni. Večeras je došlo vreme za osvetu. A čak ni Unaj Emeri nije mogao da se uzdrži, pa je na teren poslao najjači sastav, izuzev Nejmara, koji je dobio dozvolu da otputuje u Brazil kako bi rešio neke privatne probleme. Njegovi saigrači su uzvratili udarac - 4:2 u osmini finala Liga kupu Francuske.

Istina, imali su Parižani i sreće, pošto su im prva dva gola maltene poklonjena. Već u 12. minutu autogol Joana Salmijea posle oštrog centaršuta Anhela Di Marije. Ubrzo se Argentinac i sam upisao u listu strelaca, ali tek nakon kardinalne greške Strazburovog golmana Aleksandrea Ukiđe. Tad se znalo da je gotovo, mada je Strazbur i večeras pokazao da ima taj ratnički duh vrativši se na 1:2 golom Žeremija Grima.

Ali protiv Pari Sen Žermena jednostavno ne može ako mu daš dva gola fore. Dani Alves iJulijan Draksler su zapečatili sudbinu domaćeg tima, mada zasluge idu i na dušu Tome Menijea, asistenta kod oba gola. Žeremi Bleak je u finišu samo ublažio poraz Strazburga.

Među osam najboljih u Liga kupu plasirala se i Nica, kojoj je gol Marija Balotelija doneo penale u Lilu, a tamo su gosti bili uspešniji - 3:2.

Sa druge strane, Lion se obrukao u Monpeljeu - 4:1 uz dva gola Sulejmana Kamare.

Liga kup Francuske, osmina finala:

Utorak:

Tuluz - Bordo 2:0
Monako - Kaen 2:0
Anže - Mec 1:0

Sreda:

Ren - Olimpik Marselj 2:2, penalima 4:3
Monpelje - Olimpik Lion 4:1
Lil - Nica 1:1
Amijen - Tur 2:1
Strazbur - PSŽ 2:4 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar