Đukić žali za dva boda, Milojević bi opet sve isto!

Poruke trenera "večitih" posle remija u derbiju u Humskoj.  Milojević: Dva ključna detalja, ovo je "čekpoint"! Trener Crvene zvezde Dejan Milojević rekao je posle meča da su ovom utakmicom stavili zavesu na odličan prolećni deo.  Đukić: Ne zameram igračima, pružili su otpor! Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić žali za dva ispuštena boda u 156. "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde, ali nema šta da prigovori svojim igračima.  Da "večiti" budu primer fer-pleja! "Iza nas je mnogo ljudi, edukujemo i decu, moramo da damo primer viteštva, sportske borbe i fer-pleja. Fudbal je prelepa stvar u kojoj nema mesta mržnje", poručio je trener Partizana.

Fudbal 13.12.2017 | 21:30
Đukić žali za dva boda, Milojević bi opet sve isto!
U derbiju - remi!

Partizan i Crvena zvezda odigrali su meč bez pobednika (1:1) i sa po osvojenim bodom otišli na zimsku pauzu.

Crno-beli su poveli golom Sejdube Sume iz penala, dosuđenog Partizanu u derbijima posle 22 godine, a crveno-beli su izjednačili udarcem Ričmonda Boaćija u finišu, posle gužve u kaznenom prostoru.

Dva trenera dali su posle utakmice kratke izjave za TV Arena sport.

"Kad igrate derbi, bez obzira kakva je bodovna razlika, zna se da je to posebna utakmica i da nema kalkulacija. Ne smete to da radite, ja to ne volim, igrali smo sa dva špica i opet bih isto uradio. Zahvalio bih momcima, imali su strašnu sezonu. Bila je ovo lepa utakmica koliko smo mogli da pružimo. Da li smo zadovoljni, to sad nije bitno, momci su zaslužili da se odmore".

Da li je zadovoljan epilogom?

"Nikad nisam zadovoljan, ne mogu ni da budem zadovoljan", dodao je Milojević.

"Zahvalio bih se mojim momcima, uradili su odličan posao. Lepa utakmica je bila, koliko smo mogli da pružimo... U svakom slučaju, da li sam zadovlojna ili ne, nije bitno. Momci su zaslužili da se odmore i stavili smo jednu lepu zavesu na sve ovo", rekao je Milojević za Arenu sport

Šef struke kluba iz Ljutice Bogdana kazao je da ne voli da kalkuliše, što je i pokazao sa dva špica.

"Pazite, kada igrate jedan derbi bez obzira kakav je i kakva god da je bodovna razlika, ovde ne možete da kalkulišete i ne smete da kalkulišete i ja sam neko ko to ne voli, što se i videlo pošto smo igrali sa dva špica. Ovde smo došli da pobedimo, nije bilo drugog razmišljanja", rekao je Milojević.

On je istakao da su postojala dva ključna trenutka.

"Dva ključna detalja koja su mogla da promene tok meča. Prva je šansa u prvom poluvremenu, kada nismo poveli, odnosno kada je golman Stojković odbranio. Tražili smo gol, a da smo ga tada postigli, imali bismo bolju situaciju jer bi Partizan morao da se otvori. Drugi se dogodio u 76-77. minutu i taj promašaj Ožegovića kod rezultata 1:1. Da je tada postigao gol, bilo bi veoma teško vratiti se zbog vremenskog cajtnota. Kao što smo mogli da očekujemo, tvrda i takmičarska utakmica, više čvrsta nego sa nekim tehničkim elementima".

Dodatna zanimljivost jeste što je ovim derbijem završen jesenji deo šampionata.

"Poslednja utakmica donosi drugačiju atmosferu jer igrači su svesni da ih posle toga čeka odmor. Jedva čekaju da se završi i to je potpuno normalno. U toj situaciji je teško zadržati koncentraciju za izvršavanje taktičkih zadataka i toga sam se najviše plašio, ali ponavljam – mnogo sam ponosan na ove momke. Veliki su zvezdaši i vole klub".

Ovim trijumfom ’crveno-beli’ su zadržali devet bodova razlike u odnosu na najvećeg rivala.

"Više puta sam to govorio – ovo je kao kada igrate igricu i stignete do prvog čekpointa. Mi smo to učinili i ne želim uopšte da se osvrćem na bodovnu razliku. Ako previše o tome mislite gubite preko potrebno samopouzdanje i zato se više ne bih vraćao na to", zaključio je Milojević i rekao da mu je žao što nije bilo više navijača.

Njegov kolega sa klupe Partizana, Miroslav Đukić, žali zbog dva boda i ispuštenog vođstva.

"Ipak, ne mogu ništa da zamerim igračima, mogu samo da čestitam na zalaganju, borbenosti, idemo na zaslužen odmor posle teške utakmice".

Iako je uoči utakmice tvrdio da neće biti dosuđen penal za crno-bele, Mažić je ipak pokazao na belu tačku posle starta Vujadina Savića na Ognjenu Ožegoviću.

"Nisam bio u pravu, bio je penal, bio je čist i sudija ga je video. Super...", dodao je trener Partizana.

Partizan i Zvezda su na stadionu Partizana u Humskoj odigrali nerešeno 1:1 u poslednjem kolu jesenjeg dela Superlige.

"Ostaje žal za ta dva boda koja nismo uspeli da ostvarimo, ali ne mogu ništa da zamerim svojim igračima mogu samo da im čestitam na zalaganju, borbenosti, zaista su pružili otpor protiv jednog zaista teškog protivnika", rekao je Đukić za Arenu posle utakmice.

Trener Partizana je rekao pred meč da neće sigurno biti penala za Partizan. U 61. minutu utakmice ispostavilo se da je pogrešio jer je Vujadin Savić u kaznenom prostoru faulirao Ognjena Ožegovića, a Sejduba Suma je dao gol za 1:0.

"Nisam bio u pravu, bio je penal i bio je čist tako da ga je sudija video i super", kaže Đukić.

Njegova ekipa je do kraja primila gol u 84. minutu, strelac je bio Ričmond Boaći, a Partizan pred zimsku pauzu sa 48 bodova ostaje na drugom mestu sa devet bodova zaostatka u odnosu na "večitog rivala".

Miroslav Đukić je pred početak meča "večitog" derbija pred kamerama televizije Arena Sport rekao da ne bi bio nezadovoljan ni bodom protiv Crvene zvezde, ali je nakon odigranih 90 minuta po teškom terenu u Humskoj žalio za promašajem Ognjena Ožegovića.

Trener crno-belih je ocenio da je njegov tim bio bliži pobedi uz isticanje "dobrih utisaka tokom čitave polusezone", obezbeđenog proleća u Evropi, na čemu je čestitao igračima.

Njegov protivnik, Vladan Milojević, upravo je promašaj Ognjena Ožegovića okarakterisao kao jedan od dva ključna detalja meča, sa čime se složio i Miroslav Đukić.

"Mogli smo da zatvorimo tu utakmicu, ne mogu ništa da mu zamerim, odigrao je vrhunsku utakmicu, mogu samo da mu čestitam na meču. Promašaj je sastavni deo fudbala", ohrabrio je svog napadača Miroslav Đukić.

U samoj analizi derbija naveo je da je teren, koji je bio "natopljen", dodatno otežao posao umornim fudbalerima dva tima koji u svojim nogama imaju mnogo mečeva, pa da stoga "nije bilo mnogo lepote", iako je, navodi Đukić, "fudbal je prelepa stvar".

U monologu na pitanje o ružnim scenama na tribinama - dao je veoma lep odgovor.

"Videli smo neka dešavanja na tribinama i niko od nas ih ne želi. Mislim da su fudbaleri kao i stručni štabovi obe ekipe dali primer sportskog rivalstva, taj primer neka svi slede. Zvezda i Partizan su naši najveći klubovi i bilo bi lepo da postoji poštovanje između nas. Potrebno je da se smanje tenzije između klubova. Iza nas je mnogo ljudi, edukujemo i decu, moramo da damo primer viteštva, sportske borbe i fer-pleja. Fudbal je prelepa stvar u kojoj nema mesta mržnje", zaključio je trener Partizana.

Okarakterisao je dosuđeni penal kao "očigledan", što su učinili praktično svi akteri derbija, uz dodatak da se šalio kada je na konferenciji za medije uoči meča rekao da "neće određivati ko će šutirati penal - jer ga neće ni biti".

Pohvalio je i Milorada Mažića koji se pred meč pozdravio sa dvojicom trenera.

"Ovde se stalno stvara utisak kupovanja i prodaje, hteli ili ne - i vi uđete u te nebuloze gde se stalno priča o nekoj kupovini i prodaji. Čestitam sudijama koje su imale težak zadatak", poručio je Miroslav Đukić.

On je najavio da je okupljanje ekipe zakazano za 10. januar...

"Videćemo za nastavak, pokušaćemo da se poboljšamo i pojačamo. Igranje na tri fronta crpi mnogo, plašio sam se ove utakmice, ekipa je potrošena, izneli smo veliki teret, imali smo mali fond igrača... Pokazali smo da smo ekipa", naveo je on.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar