Sito Alonso: Sve nam pokupili u prvih 20 minuta!

Sito Alonso, trener košarkaša Barselone, rekao je da Crvena zvezda imala mnogo više energije u utakmici drugog kola Evrolige.

Košarka 21.10.2017 | 10:15
Sito Alonso: Sve nam pokupili u prvih 20 minuta!
’Crveno-beli’ pobedili su Barselonu u drugom kolu Evrolige u dramatičnom meču u hali ’Aleksandar Nikolić’, rezultatom 90:82.

Sito nije bio zadovoljan prvim poluvremenom u kojem je njegov tim bio vrlo bled, što je protivnik potpuno iskoristio.

"U prvih 20 minuta su pokupili svaku loptu, sve skokove... Imali smo previše izgubljenih lopti i kada protivnik ima 13 ofanzivnih skokova, ne možeš da dobiješ Crvenu zvezdu. Imali smo šansu da se vratimo u drugom poluvremenu, ali nismo uspeli. Bjelica je u finišu pogodio važnu trojku, potom je Ročesti ubacio neverovatan koš kada je bio skoro na zemlji i u finišu smo odigrali malo lošije", rekao je Sito.

Španski stručnjak imao je primedbe i na sudijski kriterijum.

"Zašto sam prigovarao? Pa sudije nisu dobro reagovale u nekoliko navrata. Nismo se snašli u ovakvom okruženju".

On se osvrnuo na svoj tim, ali i činjenicu da je najbolji pojedinac Serafan malo igrao u drugom poluvremenu.

"Istina je da je naš tim iskusan. Na početku nismo koristili faulove, naš protivnik jeste. Moramo kao tim da budemo iskusniji, da pokrivamo jedni druge. Košarka se igra u oba pravca. Kevin je ofanzivno bio odličan protiv Lesora. Međutim u defanzivi se nije snašao. Nije dobro branio pik situacije. Tomić je doneo nešto novo, odlično je odradio posao", zaključio je Alonso.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar