Željko: Postajem ozbiljan ribar

Već dugo godina Željko Samardžić sa svojom porodicom ljeto provodi u porodičnoj kući u Dobroti, najljepšem dijelu Bokokotorskog zaliva.

Zabava 24.08.2017 | 11:38
Željko: Postajem ozbiljan ribar
Prethodnih godina društvo su mu pravile supruga Maja i kćerke, a sada su tu i unuci Luka, Aleksa i najmlađa unuka Nina, s kojima poznati pjevač svakodnevno ide na kupanje ili pecanje.

Odmor je, kaže, za njega najbolji način da napuni baterije i pripremi se za aktivnu muzičku sezonu koja počinje najesen.

Pjesma “Mila”, koja ovih dana traži svoj put do slušalaca, uvod je u promociju novog albuma i petnaest novih pesama, ali i najava velike koncertne turneje, kojoj se raduje podjednako kao i publika koja dugo nije bila u prilici da njegove hitove sluša uživo.

Zadržavam ulov

''Već godinama naša ljetna adresa je Kotor, gdje imamo kuću. Ljeto je moje najdraže godišnje doba i najradije bih, kad bi moglo, da traje barem tri puta duže. Moja oaza mira i zadovoljstva je Bokokotorski zaljev. Nisam siguran da li zbog toga što sam se tu prosto navikao ili postoji neki drugi razlog, ali definitivno ga ne bih mijenjao ni za šta'', kaže Samardžić na početku razgovora.

Osim u društvu svojih najmilijih, Željko se opušta i odmara u ribolovu.



''Strast prema ribolovu rodila se kada sam kupio kuću na moru. U početku sam pecao s nekim mojim komšijama, tamošnjim ribarima, a onda sam shvatio da za potpuni gušt moram nabaviti barku ili brodić od kojeg se sada faktički ne odvajam preko ljeta. Ovih dana, posto su velike vrućine, cijela porodica je spavala na brodu.



Klinci su bili oduševljeni, a posebno najmlađa unuka Nina. Željko svoj, rijetko mali, ulov zadržava, te je zahvaljujući tome riba svakodnevno na njihovoj trpezi. -Za sebe neskromno smatram da sam postao „ozbiljan” ribar. Naravno, to je ipak samo moj hobi i rekreacija koja me odmara i puni baterije. Zahvaljujući ulovu, skoro svakodnevno na našoj trpezi je riba. Imam sreću da se u mojoj mreži rijetko nalaze mali komadi'', govori Željko.

Većina onih koji su barem jednom otišli u ribolov, kažu da je ta aktivnost najbolja za čovjekov odmor, a osim ribolova, brojne su i druge aktivnosti u kojima pronalazi mir i zadovoljstvo.



''Ribolov jeste odmor za dušu i tijelo. Pogotovo je to zdrava aktivnost na moru. Osim toga, volim da gledam filmove, pročitam i neku interesantnu knjigu kada imam vremena za to''.

Velika turneja

Za svoju brojnu publiku Željko je prije nekoliko dana objavio album „Mila”. Na albumu se nalazi petnaest pjesama, a popularni pjevač smatra da je ovo njegovo najzrelije izdanje u dosadašnjoj karijeri. Nova pjesma “Mila”, kao i istoimeni album s 15 pjesama se ovih dana našao u digitalnoj prodaji, a nadam se da ću uskoro imati i CD kao “tvrdo izdanje”.

S mojim izdavačem “Sky music” planiram veliku koncertnu turneju, koja će krenuti iz Beograda u novembru. U toku su pripreme i već u ovom trenutku mogu da se pohvalim da će to biti na visokom produkcijskom nivou kakav do sada nisam imao. Mislim da moja publika širom Regiona to zaslužuje i potrudit ću se da joj pružim najviše što mogu u ovom trenutku.

Dakle, svi moji planovi idu u korak s tek izdatim albumom na koji sam jako ponosan, i za koji smatram da je moje najzrelije izdanje do sada. Raduju me komentari kolega, prijatelja, te sam siguran da će i moja publika uskoro zavoljeti “Milu”,”Oči tvoje”,”A gdje si bila ti”,”Javi se”,”Ja idem dalje'', kaže Samardžić na kraju razgovora..

Izvor: Magazin Azra

Komentari / 0

Ostavite komentar