Leonardo odmah zablistao u Al Ahliju!

Gol u čevrtfinalu Lige šampiona pred 70. 000 zakletih neprijatelja! Bivši igrač Partizana već počeo da se isplaćuje Al Ahliju.

Fudbal 22.08.2017 | 21:45
Leonardo odmah zablistao u Al Ahliju!
Gde je stao u Partizanu, nastavio je u saudijskom Al Ahliju. Brazilac Leonardo je u prvom meču u startnoj postavi Al Ahlija postigao gol kojim je svoj tim približio plasmanu u polufinale azijske Lige šampiona. Leonardo je postigao drugi gol na meču u gostujućem remiju od 2:2 protiv iranskog Persepolisa u prvom meču četvrtfinala.

Al Ahli je gostovao najpopularnijem azijskom klubu Persepolisu pred oko 70.000 navijača. O rivalitetu Iranaca i Saudijaca ne treba trošiti reči. Reč je o zakletim neprijateljima na Bliskom istoku. Iranski Šiiti i saudijski Suniti su dve najveće sile u regionu i godinama na suportnim stranama, pa je lako pretpostaviti koliko bi uspeh uz eiminaciju ljutog rivala značio bogatim vlasnicima Al Ahlija.

Leonardo i saigrači su bili na pragu da reše plasman u polufinale već danas, ali su prokockali pobedu i vođstvo od dva gola rzalike. Uprkos velikoj podršci sa tribina, Persepolis skoro sat vremena igre nije imao šut na gol, a gosti su poveli već u drugom minutu utakmice kada je Al Soma pogodio mrežu.

Kada je Leonardo u 58. minutu majstorski reagovao na asistenciju Al Džamana i pogodio za 2:0, izgledalo je da je sve gotovo.



Ali, očajna reakcija Al Ahlijeve odbrane kod prekida u 72. minutu je donela gol nade Pespepolisu, da bi Menša u 82. minutu udarcem sa distance istopio prednost gostiju.

Ipak, ni ovo nije loše rezultat za Saudijce koji su favorit za plasman u polufinale pred revanš na svom terenu. 

Bio je to prvi meč četvrtfinala AFC Lige šampiona u kom je Al Ahli već izbacio istoimeni klub iz Dubaija, dok ih, u slučaju da prođu u polufinale, što je sasvim realno nakon dobrog rezultata u prvom meču u gostima, očekuje bolji iz duela Kavasakija i Urave.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar