Borjan širi euforiju pred revanš sa Krasnodarom

Ko dođe na Marakanu taj se uplaši! „Atmosfera će nas da podigne, a njih da spusti malo na zemlju“, kaže Zvezdin golman.

Fudbal 20.08.2017 | 18:00
Borjan širi euforiju pred revanš sa Krasnodarom
Pre mečeva sa Bačkom i Krasnodarom, vezala je Crvena zvezda čak sedam utakmica bez primljnog gola i još jedan takav bi, po svemu sudeći, mogao da joj otvori vrata grupne faze Lige Evrope. Naravno, pod uslovom da u revanšu makar jedna lopta završi iza leđa Andreja Sinicina.

Njegov kolega među stativama srpskog predstavnika, Milan Borjan, uveren je da tim Vladana Milojevića ima rezultat koji budi nadu u uspeh kakav se čeka još od 2007. godine.

„Bog nas je pogledao sa 3:2. Dobro je da je prva utakmica u gostima, imamo vremena da se spremimo i uvedemo Zvezdu u Ligu Evrope posle deset godina. Nisu ekipa od koje bi trebalo da se plašimo, neka sada oni strahuju od nas. Kad igraš na Marakani, ko god da dođe - uplaši se. To se pokazalo protiv Sparte“, napomenuo je Milan Borjan u razgovoru sa Sportski žurnal.

Osvrnuo se reprezentativac Kanade na činjenicu da je uigrana ekipa Krasnodara bila bolja do 50. minuta, kad je i postigla dva gola, ali i ocenio da su ona dva u režiji gostiju veliki kapital pred revanš.

„Izvukli smo najbolje što smo mogli. Primali smo golove iz grešaka, drugi i treći gol su timske greške, moramo da gledamo da ih ne ponovimo, ali smo ostvarili dobar rezultat. Odlučuje se na našem stadionu, to je bitno. Čeka nas istorijska utakmica, možemo da napravimo dobar rezultata pred našim navijačima“.

O svojoj partiji...

„Nisu to znaci nesigurnosti, lopta i teren su bili „brzi”. Potpuno je drugačije kada igrate na katastrofalnim srpskim terenima i na onakvom stadionu kakav je bio u Krasnodaru. Realno, problem je navići se sad na ovakve uslove za samo dva dana. Kod prvog gola sam pokušao da uhvatim loptu, ali ona se odbila, hteo sam najbolje“, dopunio je Borjan za Alo.

Očekivanja pred revanš su više nego optimistična.

„Imamo dosta šansi za prolaz. nije Krasnodar ekipa od koje bi trebalo da se plašimo, oni treba da strahuju jer nam dolaze u goste. Biće krcat stadion i mislim da će ta atmosfera nas da podigne, a njih da spusti malo na zemlju. Biće to istorijska utakmica za sve“, završio je Milan Borjan.

Crveno-beli ovog vikenda neće igrati u prvenstvu, jer je duel u Čačku odložen zbog lošeg stanja terena na stadionu Borca. Umesto toga, zakazana je provera sa srpskoligašem Grafičarom za nedelju od 17 časova, na Topčiderskoj zvezdi, gde će trener Vladan Milojević dati šansu igračima skromnije minutaže u dosadašnjem toku sezone.

Revanš između Crvene zvezde i Krasnodara na programu je u četvrtak od 20.00 časova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar