Bogdan navijačima Fenera: Zavoljećete Gudurića!

Bogdan Bogdanović najavio je navijačima Fenerbahčea šta mogu da očekuju od njegovog naslednika u turskom timu.

Košarka 16.07.2017 | 21:30
Bogdan navijačima Fenera: Zavoljećete Gudurića!
Dan nakon što je Bogdanović potpisao ugovor sa Sakramento Kingsima, Fenerbahče je kupio iz Crvene zvezde Marka Gudurića.

Ljubimac navijača Fenerbahčea uputio poruku pristalicama tog kluba i tražio im samo strpljenje za dojučerašnjeg beka Zvezde.

"Gudurić je veoma talentovan igrač i sjajan momak. Dajte mu malo vremena i zavolećete ga", poručio je Bogdanović preko "Jurohupsa".

Bogdanović je u Fener došao 2014. iz Partizana sa 22 godine, a toliko ima i Gudurić u trenutku transfera iz Zvezde u Fener.

"Lično, zaista bih voleo da imam razvojni put kao Bogdan", rekao je Marko Gudurić uintervjuu za MONDO pre godinu i po, tokom svoje debitantske sezone u Crvenoj zvezdi mts.

Oko 19 meseci kasnije, popularni "Gudura" zaista je krenuo stazom kojom je i Bogdan Bogdanović prošao pre tri godine: Beograd - Istanbul.

Zvaničnom potvrdom Fenerbahčea, Gudurić je u petak definitivno postao član šampiona Evrope, transferom kojim će Zvezda zaraditi milion evra i 20 odsto od sledeće prodaje.

Za to vreme, Bogdanovića u Americi predstavljaju kao (takođe zvanično) novog beka Sakramento Kingsa, u kojima će početi da ostvaruje svoj NBA san.

U razgovoru za "Eurohoops", Bogdan je govorio i o Gudurićevom prelasku u Fener.

"Marko Gudurić je veoma talentovan igrač i sjajan momak. Navijači Fenerbahčea, dajte mu određeno vreme i zavolećete ga", rekao je Bogdanović.

Interesantno je da je i Bogdan 2014. prešao iz Partizana u Fener sa 22 godine, koliko trenutno ima i Gudurić, sa kojim će i ovog leta raditi zajedno u reprezentaciji.

U seniorskom timu Zvezde, za koju je 2011. zaigrao kao kadet, Gudurić je proveo dve godine.

Zvezda je za ovaj transfer dobila miliona evra i 20 odsto od narednog, a Gudurić je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar