Dani Alveš razbesneo Juventine, ide u Siti!

Fotografijom kopački iz vremena kad je igrao za Barselonu, Dani Alveš navukao gnev mnogih navijača Juventusa. Nazvao novinare "govn**ima". Mediji: rekao Juventusu da hoće da ide, dogovorio transfer u Mančester siti. Naljutio i Maradonu.

Fudbal 21.06.2017 | 17:15
Dani Alveš razbesneo Juventine, ide u Siti!
 "Beskorisni provokatoru, klovnu, kukavico, odlazi iz Juventusa!".

"Veliki 'anarhista' i 'ludak', a zapravo glumac i serator. Hvala Dani Alveš, ali u Torinu ne volimo takve tipove. Zbogom".

Ovo su samo neke od poruka navijača Juventusa upućenih ekscentričnom (dosadašnjem) beku torinskog kluba koji ih je razbesneo objavom fotografije kopački koje je nosio u finalu Lige šampiona u Berlinu 2015. godine kada je Barselona pobedila Juventus.

Alveš je tada igrao za Barselonu, čiji je trener bio Pep Gvardiola, pa su ovo mnogi povezali sa time da će 34-godišnji Brazilac i 46-godišnji Gvardiola ponovo sarađivati - u Mančester sitiju.

Dok je Gvardiola bio trener Barselone (od 2008. do 2012. godine), a Alveš igrač, katalonski klub je osvojio tri titule šampiona Španije i dve titule prvaka Evrope.

ALVEŠ O GVARDIOLI - KAKVO POŠTOVANJE!

"Ako biste reč kompjuter čitali unazad, dobili biste 'Stiv Džobs'. Ako biste to učinili sa rečju fudbal pisalo bi 'Pep. On je genije. Ponoviću - genije!", napisao je Alveš u blogu pred finale Lige šampiona u Kardifu za jedan fudbalski sajt.

Mediji na Ostrvu i u Italiji već su objavili da jeAlveš usmeno dogovorio transfer u Mančester siti, sa kojim bi trebalo da poptiše dvogodišnji ugovor, počev od ovog leta. Navodno će mu nedeljna plata biti 96.000 evra.

Alveš je u Barseloni bio otpisan kao veteran, pa je došao u Juventus, gde je potvrdio klasu - branio je svoj gol, davao golove, asistirao i bio je jedan od najzaslužnijih za uspehe Juventusa minule sezone.

Međutim, kada je sezona završena, Alveš je od statusa jednog od najomiljenijih iograča postao jedan od najomraženijih kod navijača Juventusa.

Sve je počelo izjavom kako bi Paulo Dibala trebalo da napusti Juventus i "pređe u veći klub ako želi da napreduje".

Kada su mediji na Apeninskom poluostrvu počeli da pišu o mogućnosti da ponovo sarađuje sa Gvardiolom, Alves im je odbrusio: "Ne širite sranja!".

Međutim, najnovijim potezom razljutio je i one navijače Juventusa koji su ga branili.

On je na svom Instagram profilu objavio fotografiju kopački koje je nosio u finalu Lige šampiona, uz komentar:

"U kući sam našao kopačke iz Berlina. Moje poštovanje, momci".

Navijači Juventusa su, razumljivo, poludeli kada su ovo videli, jer je Barselona tada pobedila Juventus.

"Mnogo je ružno kada si igrač Juventusa, koji te veoma dobro plaća, da postaviš fotografiju koja navijače tog kluba podseća na bolan poraz", glasi komentar jednog navijača "Stare dame", koji je bio najsmireniji.

Ostali su Alvešu pominjali i užu i širu familiju.

Kada je medij Premium Sport na svom Twitter profilu preneo Alvesov post na Instagramu, uz naslov: "Novi gaf Juventusovog defanzivca", javio se Brazilac, uvek aktivan na društvenim mrežama:

"Čekajte, ovo što sam uradio je gaf? Koji ste vi senzacionalisti i govna. Pustite me na miru, kur***e!".

Navijači Juventusa nisu jedini koji su ljuti. Alveš je naljutio čak i Dijega Maradonu!

Brazilac je bio zamoljen da uporedi Lionela Mesija i Maradonu, pa je u odgovoru komentarisao čuveni gol rukom Argentinca na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine, koji je kasnije nazvan "Božjom rukom".

"Ne možete da poredite Mesija i Maradonu. Mene bi bilo sramota da pričam deci kako sam osvojio titulu svetskog prvaka tako što sam dao gol rukom. On nije sportsmen i ne sme da bude primer deci", glasio je komentar Alveša.

Maradona mu je odmah replicirao: "Alveš je idiot!".

"On igra beka, zar ne? Dakle, igra na poziciji gde se fudbal uopšte i ne igra, samo ide pravolinijski. Bek ima tri dodira sa loptom tokom utakmice i napravi osam prekršaja", kaže Maradona.

Maradonina kćerka Dalma, takođe je osetila potrebu da reaguje, pa je napisala pismo Alvešu u kojem ga je upitala: "Da li ste, možda, imali priliku da vidite drugi gol na toj utakmici koji je postgao moj tata?". (Reč je o golu kada je Maradona nanizao pola engleskog tima i dao gol).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar