Sito Alonso novi trener Barselone!

Uprava Barselone saopštila je da je novi trener kluba Sito Alonso.

Košarka 18.06.2017 | 21:30
Sito Alonso novi trener Barselone!
Alonso je sa Barselonom potpisao dvogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu. On će na klupi katalonskog kluba zemeniti Jorgosa Barcokasa.

Sito Alonso (41) je u Barselonu prešao iz Baskonije, a ranije je trenirao Huventud, Bilbao i reprezentaciju Španije do 20 godina.

Sa Baskonijom je prethodne sezone došao do četvrtfinala Evrolige, polufinala Kopa kralja i španskog prvenstva.

Pune ruke posle imaju čelnici Barselone danas. Prvo je završen posao oko dovođenja plejmejkera Tomasa Ertela, katalonski gigant rešio je i pitanje trenera - Sito Alonsopotpisao je ugovor na dve godine uz opciju produžetka saradnje za još 12 meseci.

Alonso u Blaugranu stiže iz Baskonije sa kojom je osvojio sedmo mesto u regularnom delu Evrolige, a potom je ispao od moskovskog CSKA u četvrtfinala.

U šampionatu i španskom Kupu kralja dobacio je sa Baskonijom do polufinala.

Pre Baskonije, Alonso je dve sezone trenirao Bilbao, a od većih španskih klubova vodio je još i Huventud. Sa klubom iz Badalone nastupao je i u Evroligi u sezoni 2008/09. A kao pomoćni trener u tom klubu godinu dana ranije osvojio je Evrokup.

Na klupu Barselone došao je umesto Jorgosa Barcokasa sa kojim je raskinuta saradnja posle očajne sezone, u kojoj je Blaugrana ispala u četvrtfinalu ACB lige.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar