Češki teniser postaje novi Novakov trener?!

Najbolji srpski teniser je u potrazi za "stalnim" trenerom koji će blisko sarađivati sa Andreom Agasijem, čovekom za "velike turnire", a domaća štampa ističe da bi to mogao da bude Radek Štepanek.

Tenis 09.06.2017 | 14:45
Češki teniser postaje novi Novakov trener?!
"Andre Agasi će se potruditi da bude uz mene na velikim turnirima, ali ću morati da pronađem nekog da bude stalno uz mene".

Novak Đoković je ovo izjavio posle pobede nad Švarcmanom na Rolan Garosu, ali eliminacija, i to bolna, usledila je veoma brzo kada se američki trener odvojio od njega zbog prethodno zakazanih obaveza, pa je postalo sasvim jasno da je srpskom teniseru potreban "stalni trener".

Prema pisanju dnevnog lista "Politika" to bi mogao da bude Radek Štepanek koji se nije još uvek penzionisao, ali zbog povreda nije odigrao nijedan meč od januara i vrlo je blizu odluke da reket "okači o klin".

Navodno su Đoković i Štepanek veoma dobri prijatelji i mnogo puta su trenirali zajedno, a takođe obojica žive u Monte Karlu te su se često i družili.

Do sada su jedan protiv drugoga odigrali 14 susreta, a naš teniser je izgubio samo jednom, pa isti list navodi i da i da zbog toga što Štepanek "nikada nije spadao u red legendi" njegova sujeta neće biti povređena ako mora da bude "tek drugi" trener u Novakovom štabu i da sluša "nadređenog" Agasija.

Međutim, sve je ovo još na nivou spekulacije i pored Štepanek za sada se spominje i Ivanišević.

Videćemo šta će Novak odlučiti i da li će tu odluku doneti tokom boravka u Beogradu.

TIPSA I "SREDNJI PRST"

Za razliku od Novaka - drugi srpski teniser Janko Tipsarević i nije baš u najsjajnijim odnosima sa Radekom Štepanekom na koga je bio izuzetno besan nakon susreta u Dejvis Kupu 2014. godine kada mu je ovaj pokazao "srednji prst" tokom rukovanja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar