Beker: Đokoviću treba novi trener koji će ga pratiti!

Bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker smatra da Andre Agasi nije pravo rešenje za srpskog tenisera.  Eksperti TV kanala "Eurosport" smatraju da poraz od Dominika Tima mora kod Novaka da uključi sve alarme.

Tenis 07.06.2017 | 23:45
Beker: Đokoviću treba novi trener koji će ga pratiti!
Agasi i Đoković su sarađivali tokom prve nedelje Rolan Garosa, ali je Amerikanac napustio Pariz pred početak druge, zbog već ranije dogovorenih obaveza.

Đoković je eliminisan u sredu u četvrtfinalu RG ubedljivim porazom od Dominika Tima u tri seta.

"Đoković mora da napravi novi početak. Počeo je da sarađuje sa Agasijem, novim "supertrenerom", ali on nije bio uz njega tokom druge nedelje kada mu je bio najpotrebniji. Đoković mora da nađe novog trenera koji će ga pratiti na Turu. Bilo je priče o razgovorima sa nekoliko trenera koji bi ga tako pratili, ali to mora brzo da se reši, ne tokom Vimbldona, jer Đoković mora da iskoristi naredne tri-četiri nedelje kako bi se vratio", rekao je Beker.

Đoković je poražen od Tima sa 7:6, 6:3, 6:0, što mu je prvi set bez osvojenog gema na Gren slemu posle 12 godina.

Mislim da je sredinom drugog seta shvatio da mu defanzivno-pasivna igra neće doneti uspeh. Morao je da promeni taktiku kako bi zaigrao agresivnije, počeo je da razmenjuje udarce sa Timom koji je igrao odlično. Tim je bio kao bokser koji je primao udarac, a onda ga uzvratio. Mislim da je na kraju to slomilo Đokovićevu igru, a u trećem setu nije imao šanse da preokrene meč u svoju korist", dodao je Nemac.

Novak Đoković od srede je bivši šampion Rolan Garosa i praktično bivši svetski "broj dva".

Ubedljiv poraz od Dominika Tima u četvrtfinalu turnira spustiće srpskog tenisera na treće ili četvrto mesto ATP liste.

Ipak, najviše od svega brine to što posle izgubljenog prvog seta nije bio konkurentan mladom Austrijancu, koji je u Pariz došao kao sedmi na svetu.

Novakov nekadašnji trener, sada komentator "Eurosporta" Boris Beker, veliki deo odgovornosti za poraz pripisuje činjenici da je Srbin u ovom meču imao podršku samo porodice i prijatelja.

"Novak će morati da donese konačnu odluku. Počeo je da radi sa Andreom Agasijem, novim super-trenerom. Međutim, Agasi nije bio tu druge nedelje turnira, kada mu je bio najpotrebniji. Novak mora da pronađe novog trenera za turnire. Priča se da je bilo razgovora sa nekim trenerima koji će ga podržati. Ali, ovo mora da se desi što pre, a ne tokom Vimbldona, jer Đoković mora što bolje da iskoristi naredne tri ili četiri nedelje",jasan je Beker.

Slavni Nemac ima zamerke i na račun Noletovog taktičkog plana.

"Mislim da je sredinom drugog seta Novak shvatio da njegova defanzivno-pasivna igra ne može da ga dovede do pobede. On mora da promeni taktiku i da igra ofanzivnije. Tim je tokom ovog meča bio kao bokser koji je prihvatao udarce, a zatim ih i uzvraćao. Mislim da je to slomilo Novakovu igru i da zbog toga u trećem setu nije uspeo da preokrene meč u svoju korist".

Mats Vilander, koga godinama "bije glas" da mu ne prijaju Đokovićevi uspesi, realno je sagledao meč i Novakov aktuelni trenutak.

"Dominik Tim je igrao da pobedi. Čak i kada mu nije išlo dobro u prvom setu, udarao je iz sve snage. Novak je bio van ravnoteže, kao da mu je bilo neprijatno. Uslovi su bili veoma teški, ali to obično ide u korist boljeg i iskusnijeg igrača", konstatovao je glavni teniski ekspert "Eurosporta".

On veruje da se pred Novakom nalazi "zanimljiv period".

"Moraće da reši dosta stvari. Jasno je da je on sada daleko od njegove najbolje igre, koju je pokazivao u prethodnih sedam, osam godina. Novak će verovatno pozvati Andrea Agasija, iako i sam verovatno zna u čemu je bio problem, ali to treba da mu kaže Andre. Mislim da Novak zna da nešto nije u redu. Teško je to posmatrati sa strane, ali jasno je da on više ne donosi odluke iz srca".

Vilander je dodao da Tim sa unapređenom igrom u odnosu na masters u Rimu, kada ga je Novak deklasirao 6:1, 6:0, može da pruži dostojan otpor Rafaelu Nadalu u polufinalnom okršaju.

Đoković neće igrati zvanične turnire pre Vimbldona, koji počinje 3. jula, a gde je prošle godine poražen u trećem kolu od Sema Kverija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar