Najbolja petorka NBA lige bez Voriorsa!

Bez obzira na to što je Golden Stejt bio najbolji tim u regularnom delu sezone - nema nijednog košarkaša u "prvoj petorci" NBA lige.  

Košarka 18.05.2017 | 21:45
Najbolja petorka NBA lige bez Voriorsa!
Golden Stejt bez predstavnika u prvoj petorci NBA lige?! Iako su svi saglasni da Voriorsima ide titula!

Glasovima stotinu najeminentnijih košarkaških novinara dobili smo i prve NBA nagrade!

Jednoglasnom odlukom Džejms Harden je uvršten u prvu petorku NBA lige za ovu sezonu pošto je "nosio" Hjuston u regularnom delu sezone prosečno beleživši 29.1 poen po meču, uz 11.2 asistencije i 8.1 skok.

Osim njega tu je i, jedanaestu godinu zaredom, Lebron Džejms, "tripl-dabl" rekorder Rasel Vestbruk iz Oklahome, kao i Kavaj Lenard iz San Antonija i Entoni Dejvis iz Nju Orleansa.

Zanimljivo da Golden Stejt, ekipa koja je imala najbolji skor u regularnom delu sezone (67-15), nema nijednog člana "prve petorke", ali zato ima dvojicu u drugoj.

"Rezervisti" su Stef Kari i Kevin Durent iz Voriorsa, kao i lideri Bostona Ajzeja Tomas, Milvokija Janis Adetokunbo i Jute Rudi Gober.

Timski, a ne individualni sport, mada nije baš uobičajeno da prvak - a svi su saglasni da je Golden Stejt najveći favorit da osvoji šampinsko prstenje - nema predstavnika u najboljoj petorci NBA lige, a upravo se to desilo ove sezone. Jer najbolji tim najbolje lige na svetu ove sezone čine: Hjustonov as Džejms Harden, pa tripl-dabl manijak iz Oklahome Rasel Vesbruk, Klivlendova zverka Lebron Džejms, Kavaj Lenard iz San Antonio Sparsa i centar Nju Orleansa Entoni Dejvis.

Najbolji tim NBA lige, inače, bira komisija novinara sa svih meridijana, a zanimljivo je da niko od njih nije sa spiska izostavio Džejmsa Hardena!

Što se tiče ostalih zanimljivosti, Lebron Džejms je izjednačio rekord Kobina Brajanta iKarla Melouna pošto se i 11. put našao u idealnoj petorci NBA lige.

Srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je 12 glasova, uključujući i jedan za najbolji tim lige.

Ostale NBA nagrade biće saopštene na svečanosti 26. juna.

PRVI TIM: Džejms Harden (Hjuston), Rasel Vestbruk (Oklahoma), Lebron Džejms (Klivlend), Kavaj Lenard (San Antonio) i Entoni Dejvis (Nju Orleans).

DRUGI TIM: Stef Kari (Golden Stejt), Ajzeja Tomas (Boston), Kevin Durent (Golden Stejt), Janis Adetokunbo (Milvoki) i Rudi Gober (Jute).

TREĆI TIM: Džon Vol (Vašington), Demar Derozan (Toronto), Džimi Batler (Čikago), Drejmond Grin (Golden Stejt), Deandre Džordan (LA Klipers).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar