Video: Jamie Vardy's having a party!

Pre samo osam godina radio je u lokalnoj fabrici i igrao fudbal vikendom za Stokbridž Park Stil u okružnoj ligi Engleske.

Fudbal 27.03.2016 | 21:20
Video: Jamie Vardy's having a party!

U subotu, četiri godine kasnije, postigao je pogodak za Flitvud Taun u osmoj po rangu ligi na Ostrvu.

Danas, dvadesetdevetogodišnji Džejmi Ričard Vardi golovima predvodi Lester Siti do istorije i titule Premijer lige, a od subote uveče fudbalski svet mu se još više divi.

Momak iz Šefilda postigao je možda i najbolji pogodak dosadašnje karijere – i to kome?

Aktuelnom prvaku sveta Nemačkoj u sred Berlina, dok je na golu stajao Manuel Nojer.

'Gordi albion' gubio je od 'Pancera' od 57. minuta 2:0, ali su najpre Hari Kejn, a potom Vardi i Erik Dajer režirali neverovatan preokret za veliki trijumf.

Igrao se 75. minut, Natanijel Klajn prošao je po desnom krilu i poslao loptu na peterac, odakle je centarfor 'Lisica' petom smestio u bliži ugao, iza leđa jednog od najboljih golmana sveta, pored zbunjenog Antonija Rudigera.

Da sve bude još bolje, strelcu 18 premijerligaških golova u dosadašnjem toku sezone bilo je potrebno svega četiri minuta na terenu kako bi se upisao u strelce.

"Kada uđete sa klupe želite da vaš ulazak imam ekspresni uticaj na igru tima. Ja sam uspeo to da uradim, a mi smo uspeli da pobedimo. Što se samog pogotka tiče – samo sam želo da se što bolje pozicioniram na prvoj stativi, probao sam štiklom i uspelo mi je. Ovaj gol mi je definitivno omiljeni momenat ove sezone", rekao je Vardi.

Kao da je odrastao na ulicama Rija, a ne Šefilda.

Sve u svemu – 'Jamie Vardy's having a party'.

Komentari / 0

Ostavite komentar