Revolucija meksičkih telenovela

Najveća produkcijska kuća na svetu za pravljenje srceparajućih saga, meksička "Televisa", rešila je da napravi revoluciju u proizvodnji telenovela.

Zabava 26.03.2016 | 08:12
Revolucija meksičkih telenovela

Cilj joj je da ulaganjem u skupu produkciju ovaj žanr, uz pomoć najsavremenije tehnologije, transformiše u melodramu sa maksimalnih 100 epizoda. Posle više od šest decenija postojanja, Televisa u svoj studio uvodi filmsku kameru i direktora fotografije.

Na taj način telenovele će dobiti sliku i režiju sličnu onoj koju viđamo u ostvarenjima zapadne TV produkcije, a kao takve moći će da pariraju turskim serijama koje polako osvajaju Latinsku Ameriku.

Prva telenovela urađena u novom ruhu jeste rimejk španske serije "Grand hotel" (prikazana prošle godine na RTS 2), pod nazivom "Hotel tajni", koji je sniman većim delom u eksterijeru.

Zanimljivo je da se serijal od 80 epizoda trenutno premijerno prikazuje u SAD na kanalu Univision, dok je emitovanje u Meksiku zakazano za 11. april. Ako je suditi prema reakciji publike i kritike, "Hotel tajni" je ispunio očekivanja.

I u seriju "Tri Ane, tako slične, a tako različite", koja će takođe najpre biti prikazana u SAD, Televisa polaže velike nade. Reč je o nesvakidašnjoj priči u kojoj će Anđelik Bojer tumačiti tri identične sestre.

Kuriozitet ove serije je taj što će se posle "Ljubavnih veza" sa Lusero (1995), prvi put jedna glumica u tri različite uloge pojavljivati u istom kadru. Komplikovan posao dodeljen je najboljoj meksičkoj producentkinji Anheli Nesma, koja već tri meseca snima sa zvučnim kastingom, među kojima su Sebastijan Rulji i David Sepeda.

Budući da serija za glavnu negativku ima jednu od sestara, koja po izgledu i načinu oblačenja neodoljivo sličnu Paoli Braćo, junakinji legendarne "Zlobnice", u Televisi se nadaju da će ponoviti uspeh ove serije.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar