Говедарица упозорио: Овим одустајете од 9. јануара

У Народној скупштини Републике Српске и даље је у току расправа о Декларацији о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа.

Република Српска 02.07.2024 | 17:58
Говедарица упозорио: Овим одустајете од 9. јануара

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић је рекао да власт штити и 9. јануар кроз формирање Одбора за његову прославу сваке године. Поручио је да су представници страних земаља указали да су им спорне бројне ставке из Декларације.

"Тражили су много ствари да се мијења и нисмо ниједну промијенили. Наше јединство је увијек било залог успјеха, а на јединство у кући се нико не залијеће. Ми смо постигли завидан ниво политичког јединства сваког Србина на земљи", рекао је Стевандић и поручио да не треба да се мијења овај документ јер ће он, како је навео, бити жив.

Шеф посланичког клуба СДС-а Вукота Говедарица је указао да формално-правно када се усвоји овај документ улазимо у процедуру гдје ће Влада спремиити прописе и упутити у Скупштину. Говедарица се запитао шта ће се десити ако власт наставља усвајати и проводити Декларацију у овом облику гдје се Сретење помиње као дан Републике Српске.

"Ако усвојимо тај закон, а знамо да је Уставни суд поништио законе о дану републике, де факто ће се испоштовати одлука Уставног суда БиХ", поручио је Говедарица.

Зато су у СДС-у припремили два амандмана, јер како наводе, 9. јануар је већ дан државности Републике Српске.

"НСРС сматра да је Сретење 15 фебруар потребно дефинисати као дан свесрпске државности који треба прослављати заједно са Србијом, а други наводи да 9. јануар представља дан државности Републике Српске", рекао је Говедарица.

(БН) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Смислов

02.07.2024 18:22

15. фебруар хоће секта како би се бар виртуелно ујединила са Србијом. Пошто је тај дан, дан државности тамо, испада да смо ми ко бива једна држава, чим и ми славимо са Србијом тај датум и то баш дан државности. Србија има и својих проблема и превише и ни њима не цвјетају руже. Још им само ми требамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

02.07.2024 18:42

Брзо Срби заборавише своју браћу што дадоше живот за отаџбину,па сад све може да се мења.Аферим браћо Срби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

02.07.2024 20:09

За Никола,што се чудиш,ни Јасеновац никад није пописан како треба,зар ти нешто очекујеш ко је продао Јасеновачку историју-истину да нешто уради.

Name

Рамбо

02.07.2024 19:11

Господине Говедарица,већина вас посланика СДС-а а и ПДП-а сте као обични андоли и треба под хитно да се макнете!Тако млаким говором и понашањем се неможе против хајдука!Неможе се Вукан борити за вас свију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

02.07.2024 19:16

Само наивни не виде да је то урадјено да се испостује одлука уставног суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално гледано

02.07.2024 19:23

Мени само није јасно ко то дира србе? Брате драги није нико из Сарајева дошао па приватизовао фирме, није нико из Сарајева трошио паре од продаје телецома, није нико из Сарајева дошао па запошљавао старлете и свалерке по РС-у... Значи срби предвођени Додиком су потрошили паре, продали фирме и сад немају пара ни плате да дају, па им сви други криви... И сад треба ићи у неко раздуживање па да се неко из Сарајева сјети па да баш раздужи ентитете од постојања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сретно вам било

02.07.2024 20:01

Још који мјесец па Кäсе остају за увијек празне. Тада ћете славити исто као и бивша Република Нагорно Карабах. Једино је још то извјесно. Само напријед у заборав и прошлост. Сто висе оваквих одлука, ближа је пропаст сваким даном више и више. Сретно на путу нестанка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

03.07.2024 10:10

Гласати за оно сто је вец изгласано је не видјени блам опозиције.Пола станониства су посматраци и не могу вјеровати ста се десава.Масина их лагано меље.Све сто се слуса и гледа је гадљиво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За БОБА

03.07.2024 17:12

Ниста глупље од твог коментара дуго не процитах. Паушалност је одлика вас Додиковаца.