Govedarica upozorio: Ovim odustajete od 9. januara

U Narodnoj skupštini Republike Srpske i dalje je u toku rasprava o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Republika Srpska 02.07.2024 | 17:58
Govedarica upozorio: Ovim odustajete od 9. januara

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić je rekao da vlast štiti i 9. januar kroz formiranje Odbora za njegovu proslavu svake godine. Poručio je da su predstavnici stranih zemalja ukazali da su im sporne brojne stavke iz Deklaracije.

"Tražili su mnogo stvari da se mijenja i nismo nijednu promijenili. Naše jedinstvo je uvijek bilo zalog uspjeha, a na jedinstvo u kući se niko ne zalijeće. Mi smo postigli zavidan nivo političkog jedinstva svakog Srbina na zemlji", rekao je Stevandić i poručio da ne treba da se mijenja ovaj dokument jer će on, kako je naveo, biti živ.

Šef poslaničkog kluba SDS-a Vukota Govedarica je ukazao da formalno-pravno kada se usvoji ovaj dokument ulazimo u proceduru gdje će Vlada spremiiti propise i uputiti u Skupštinu. Govedarica se zapitao šta će se desiti ako vlast nastavlja usvajati i provoditi Deklaraciju u ovom obliku gdje se Sretenje pominje kao dan Republike Srpske.

"Ako usvojimo taj zakon, a znamo da je Ustavni sud poništio zakone o danu republike, de fakto će se ispoštovati odluka Ustavnog suda BiH", poručio je Govedarica.

Zato su u SDS-u pripremili dva amandmana, jer kako navode, 9. januar je već dan državnosti Republike Srpske.

"NSRS smatra da je Sretenje 15 februar potrebno definisati kao dan svesrpske državnosti koji treba proslavljati zajedno sa Srbijom, a drugi navodi da 9. januar predstavlja dan državnosti Republike Srpske", rekao je Govedarica.

(BN) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Smislov

02.07.2024 18:22

15. februar hoće sekta kako bi se bar virtuelno ujedinila sa Srbijom. Pošto je taj dan, dan državnosti tamo, ispada da smo mi ko biva jedna država, čim i mi slavimo sa Srbijom taj datum i to baš dan državnosti. Srbija ima i svojih problema i previše i ni njima ne cvjetaju ruže. Još im samo mi trebamo.

ODGOVORITE
Name

Nikola

02.07.2024 18:42

Brzo Srbi zaboraviše svoju braću što dadoše život za otadžbinu,pa sad sve može da se menja.Aferim braćo Srbi

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

02.07.2024 20:09

Za Nikola,što se čudiš,ni Jasenovac nikad nije popisan kako treba,zar ti nešto očekuješ ko je prodao Jasenovačku istoriju-istinu da nešto uradi.

Name

Rambo

02.07.2024 19:11

Gospodine Govedarica,većina vas poslanika SDS-a a i PDP-a ste kao obični andoli i treba pod hitno da se maknete!Tako mlakim govorom i ponašanjem se nemože protiv hajduka!Nemože se Vukan boriti za vas sviju!

ODGOVORITE
Name

Miki

02.07.2024 19:16

Samo naivni ne vide da je to uradjeno da se ispostuje odluka ustavnog suda.

ODGOVORITE
Name

Realno gledano

02.07.2024 19:23

Meni samo nije jasno ko to dira srbe? Brate dragi nije niko iz Sarajeva došao pa privatizovao firme, nije niko iz Sarajeva trošio pare od prodaje telecoma, nije niko iz Sarajeva došao pa zapošljavao starlete i svalerke po RS-u... Znači srbi predvođeni Dodikom su potrošili pare, prodali firme i sad nemaju para ni plate da daju, pa im svi drugi krivi... I sad treba ići u neko razduživanje pa da se neko iz Sarajeva sjeti pa da baš razduži entitete od postojanja...

ODGOVORITE
Name

Sretno vam bilo

02.07.2024 20:01

Još koji mjesec pa Käse ostaju za uvijek prazne. Tada ćete slaviti isto kao i bivša Republika Nagorno Karabah. Jedino je još to izvjesno. Samo naprijed u zaborav i prošlost. Sto vise ovakvih odluka, bliža je propast svakim danom više i više. Sretno na putu nestanka.

ODGOVORITE
Name

BOBA

03.07.2024 10:10

Glasati za ono sto je vec izglasano je ne vidjeni blam opozicije.Pola stanonistva su posmatraci i ne mogu vjerovati sta se desava.Masina ih lagano melje.Sve sto se slusa i gleda je gadljivo.

ODGOVORITE
Name

Za BOBA

03.07.2024 17:12

Nista gluplje od tvog komentara dugo ne procitah. Paušalnost je odlika vas Dodikovaca.