Чолић пред више од 10.000 посјетилаца у Крагујевцу

- Здравко Чолић одржао је концерт дуг више од два и по сата пред више од 10.000 посетилаца на завршној вечери 14. Арсенал Феста у Крагујевцу. 

Магазин 30.06.2024 | 07:36
Чолић пред више од 10.000 посјетилаца у Крагујевцу

Популарни Чола је синоћ забављао публику својим ванвременским хитовима, који су за ову прилику добили нове аранжмане и прилагођени за изведбу симфонијског оркестра. 

У време кад је концерт, који је био распродат још пре две и по седмице, већ увелико почео, на капијама „Кнежевог арсенала“, где је фестивал приређен, на улазак је чекало још неколико хиљада људи.

„Продужи даље“, „Гори ватра“, „Једина“ („Остани“), „Ти си ми у крви“ и друге познате песме заједно са Чолићем хорски, громогласно све време певала је маса у којој је понајвише било припадника средње генерације и старијих, али и оних који су рођени тек деценијама након настанка ових хитова. 

 Поред Здравка Чолића, чији је концерт био централни догађај, на мејн стејџу (Маин стаге), односно главној бини, завршне вечери Арсенал Феста наступили су и Цирца Wавес, Палаyе Роyале, Сиверт Хоyем и за крај - Гоблини, чији је наступ такође испратио велики број посетилаца. 

На Гарден стејџу публику су забављали Мали демон, Круз Роуди, Зхива, Ник Wест, Ива Лоренс, Деспите Тхе Ноисе, Савршени маргиналци, Е-Плаy, З++ и за крај - Лету штуке. Сале Јанковић Б2Б Хунцкие, Манцха Б2Б Марк Паниц, Лутон, Иан Поолеy и Wисе Д & Кобе представили су се на Еxплосиве ДЈ Стаге-у.

У складу са наредбом министра унутрашњих послова Ивице Дачића, који је у суботу у Србији прогласио „црвени ниво безбедносних претњи од тероризма“ после терористичког напада на припадника Жандармерије испред Амбасаде Израела у Београду, завршног дана Арсенал Феста био је присутан знатно већи број полицајаца него претходне две вечери, а изузетно посећен скуп обезбеђивали су и припадници Жандармерије наоружани "дугим цевима“.

Током тродневног Арсенал Феста у Крагујевцу, упркос присуству десетина хиљада људи, није забележен ниједан инцидент.

(Тањуг) Фото:Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар