Ministarstvo: Pokušaj terorističkog napada u Beogradu

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova okarakterisalo je današnji napad na pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela u Beogradu kao "pokušaj terorističkog napada", javlja Tajms of Izrael.

Srbija 29.06.2024 | 15:20
Ministarstvo: Pokušaj terorističkog napada u Beogradu

'Danas se dogodio pokušaj terorističkog napada u blizini izraelske ambasade u Beogradu. Ambasada je zatvorena i niko od osoblja ambasade nije povređen. Povređen je lokalni policajac.

Okolnosti incidenta se istražuju“, navodi se u saopštenju izraelskog ministarstva.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je oko 11 časova nepoznato lice pucalo iz samostrela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela, i pogodilo ga u vrat.

Dačić je istakao da se radi o terorističkom napadu usmerenom protiv države Srbije i Žandarmerije, prenosi Tanjug.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (1990) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo, saopšteno je iz MUP-a.

(Tanjug) Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Brut

29.06.2024 15:30

Kakav pokušaj. To je napad.

ODGOVORITE
Name

KastelBL

29.06.2024 15:31

Daciceva izjava koje lice koje je povrjedilo Zandarma,,,, vrlo interesantna i ne prilici visoko pozicioniranom politicaru. I onda se prica o pomirenju naroda na prostoru ex yuge. Poslije toga Vucicevic mora da cisti iza malog od palube

ODGOVORITE
Name

Re

29.06.2024 17:10

Радикални ислам је највећи проблем не само Балкана него целог света. Тендеција је из познатих нам кругова минимизирање овог терористичког напада али државе морају одговорити жестоко и сасећи без милости у корену сваки наговештај тероризма.

Name

re za re

29.06.2024 21:41

Kakve veze imaju muslimani s ovim cinom??? Ovo su srbi uradili, konvertiti, ne lupetaj gluposti i ne dizi tenzije, u Srbiji ima more razni sekti od jehovini svjedoka pa na dalje, vjeruj da si glup, ako su tebi Miloš i Igor Despotović muslimani onda sam i ja koji sam krsten i bio borac VRS od do

Name

Jusuf Aga

29.06.2024 15:55

Samo koliko lazu, govnjiva stoka.Oni i njihove ''vesti'', pa njihovi ''analiticari''...fuj,

ODGOVORITE
Name

Kalinovik

29.06.2024 18:45

Umjesto da se ogradiš od muslimanskog teroriste i osudiš napad ti svojim stavom zauzimaš pogrešnu stranu.

Name

Azijski mentalitet

29.06.2024 16:01

To su sve Hitlerovi sljedbenici.Sve. Od tog sataniyma zemlja vibrira kakvi su to Satanisti.Nemaju oni djaba onu Marinu Abramovic, moraju biti prvi u necemu. U klanju, sataizmu , nekim lazima, podvalama, glumatanjem, buvljak politikom. Kakva Bugarska! To je za Srbiju Zapad

ODGOVORITE