Višegrad: Pčelarima podijeljni start paketi

Udruženje pčelara Višegrad nastavilo je da pomaže pčelare početnike novim pčelinjim društvima kako bi na taj način podspješilo masovnost ove asocijacije građana i povećalo broj košnica na pčelinjacima.

Republika Srpska 01.07.2024 | 13:24
Višegrad: Pčelarima podijeljni start paketi

Nakon prošlogodišnje podjele 10 rojeva sa košnicama početnicima u pčelarstvu ovaj put je Udruženje konkurisalo na opštinski projekat razvoja ruralnih sredina  i sakupilo  sredstva u iznosu od  5.600 KM, od čega je opština obezbjedila 4.000 a višegradsko udruženje 1.600 KM. 

„Podijelili smo 20 rojeva u novim košnicama budućim pčelarima ili onim koji su i prošle godine dobili starter pakete. Za početnike ćemo organizovati i obuku a iskusni pčelari su uvijek na raspolaganju za intervencije i pružanje praktičnih savjeta", rekao je predsjednik udruženja pčelara Višegrad Aleksandar Masal.

Na podjeli paketa je rečeno da raduje činjenica da je medju dobitnicima rojeva i pet žena jer je rijetkost da se pripadnice ljepšeg pola bave pčelarstvom. 

Udruženje pčelara Višegrad ima na spisku 86 članova koji raspolažu sa 2.200 košnica. Projena je da je tridesetak pčelara van  udruženja. 

(BN) Foto: BN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

хахахахихихихохохо

01.07.2024 14:45

на све начине најгори начелник општине Вишеград,покушава да се дограби мандата.Ни ово до сада није заслужио.Али добро,све незаслужено или присједне или пропадне.

ODGOVORITE