Vidovdan simbol srpskog junaštva i nepokolebljivog duha 

- Danas obilježavamo i slavimo Vidovdan, krsnu slavu Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog puka (Republika Srpska), jedan od najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji, poručio je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke. 

Republika Srpska 28.06.2024 | 09:47
 Vidovdan simbol srpskog junaštva i nepokolebljivog duha 

“Danas se sjećamo Kosovske bitke, herojstva naših predaka i žrtve koje su dali za slobodu, opstanak i budućnost našeg naroda. Sjećamo se posebno 24 hiljade naših junaka koji su tih devedesetih godina položili svoje živote kako bi Republika Srpska postojala. Vojska Republike Srpske i Srpska demokratska stranka su uz jedinstvo naroda postigli taj cilj, koji je najveće dostignuće Odbrambeno otadžbinskog rata”, kazao je lider SDS-a. 

On je naglasio da je Vidovdan simbol neustrašivosti, junaštva i nepokolebljivog duha koji su kroz vjekove odlikovali Srbe.

“Na nama je da se danas podsjetimo tih vrijednosti i da ih prenesemo na nove generacije. Da ih učimo o slavi našeg naroda, o borbama i patnjama, ali i o pobedama i trijumfima. Da im budu primjer i da ih inspirišu u godinama i vijekovima pred nama”, poručio je Miličević i dodao:

“Vidovdan je dan kada se okupljamo u jedinstvu i slozi, onako kako je to bilo za vrijeme stvaranja Republike Srpske. Neka nam je Vidovdan podsjetnik na to da smo jak narod sa sjajnom prošlošću i svijetlom budućnošću pred sobom”, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke. 

(BN) Foto: Ilustracija 

 

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Hvala junacima

28.06.2024 10:28

Jer su se borili i izborili za danasnju Bosnu i Hercegovinu. Kad udjemo u EU tek cemo imati razloga za slavlje

ODGOVORITE
Name

ka hvala junacima

28.06.2024 11:57

Nisam pristalica SDS iz razloga što su oni stvorili ovakvu nakaradnu društvenu svijest a dodik ju je samo usavršio i prilagodio ovom vremenu.Mnogo zla su nanjeli Srbima i RS, SDS i SNSD a odlučio sam da glasam za SDS samo da zlo SNSD i dodik ne bi ponovo mučili ovaj narod.Kada SNSD izgubi na izborima ima da nestanu sa političke scene.

Name

Re

28.06.2024 13:16

Za nikakvu bosnu se nismo borili,već za Republiku Srpsku koja će da nazivi sve svoje mrzioce.nista bosna,nista turska,živela samostalna Republika Srpska.

Name

Re re

28.06.2024 16:04

Niko ne mrzi entitet Rep Srpske, i svi smo zadovoljni sto smo u jednoj drzavi svako na svojoj strani, i sa svojim narodima. Kako to da si se borio za Republiku Srpsku, kad smo u rat usli da branimo Jugoslaviju? Hajde, znam ja da ni ti ne mozes da dises, kao ni Dodik, isti vazduh sa ostalima, ali zato se nista ne brini. Ima Djajic tehnickog kisika za sve one koji imaju takvih problema.

Name

DIJASPORA MUNCHEN

28.06.2024 11:14

BRAVO SUGRADANINU KAD NAPISAO OVU DIVNU RECENICU..KAD UDEMO U EU ONDA CEMO SLAVITI ..SUPER BRAVO SUGRADANINU

ODGOVORITE
Name

A jedinstvo?

28.06.2024 14:50

Tu riječ više niko i ne korosti! Zna se da nema svrhe, jer jedinstva nikad neće biti!

ODGOVORITE