Demokrate u panici, razmišljaju o alternativi Bajdenu

- Nastup demokratskog predsedničkog kandidata Džozefa Bajdena na debati s protivkandidatom Donaldom Trampom uznemirio je demokrate u tolikoj meri da pojedinci "ozbiljno" razmatraju mogućnost njegove zamene na listi, objavio je danas Politiko.

Svijet 28.06.2024 | 09:27
Demokrate u panici, razmišljaju o alternativi Bajdenu

Tri stratega bliska trojici potencijalnih demokratskih predsedničkih kandidata, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, rekli su da su im se mobilni telefoni "usijali" tokom jučerašnje debate sa molbama da drugi kandidat istupi kao alternativa Bajdenu.

Jedan savetnik je rekao da to "nije mnogo moguće sem ako Bajden ne odstupi".

Jedan Bajdenov pristalica rekao je da je vreme da predsednik okonča svoju kampanju i da je debata bila Bajdenov "najgori nastup u istoriji".

"Bajden je bio toliko loš da niko neće obraćati pažnju na Trampove laži. Bajden mora da odustane, u to nema sumnje", rekao je on.

Bajdenove pristalice nadale su se da će debata s republikanskim kandidatom Donaldom Trampom "otkloniti brige" da je 81-godišnjak prestar da odsluži još jedan mandat, ali su njegov "promukli glas i nesiguran nastup" učinili suprotno.

Za neke demokrate, Bajden u svom nastupu nije nazadovao.

Predsedavajuća Bajdenove kampanje Džen O'Mali Dilon rekla je da je Bajden "predstavio pozitivnu i pobedničku viziju za budućnost Amerike", dok je Tramp ponudio "mračnu sliku toga kako će Amerika izgledati ukoliko se on vrati u Belu kuću".

Demokratska konsultantkinja Stefani Kater kazala je da je Bajden demokratski kandidat i da se to neće promeniti zbog jednog nastupa u debati.

"Moramo da se smirimo i da ostanemo fokusirani, jer Tramp večeras sigurno nije dobio nijednog glasača", smatra ona.

(Tanjug) Foto: AP

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

+

28.06.2024 09:53

Mučite starog debilnig čovijeka.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

28.06.2024 17:58

Dok je bio pri pameti, bio je dzelat naroda, pa i naseg, zlotvor. U paklu goreo, sta drugo reci, kad se setim sta je lajao o mom narodu.

Name

BL

28.06.2024 10:18

Nisu u panici,izabrat će onog mladog iz Kalifornije kojem i liči da bude Predsjednik.

ODGOVORITE
Name

055

28.06.2024 11:21

Bitno je da ga proguraju do glasanja a stali dio mandata moze biti i u zamrzivacu..

ODGOVORITE
Name

Miroslav

28.06.2024 13:01

Dedica nema pojma, sto je dosao, i kuda je posao. Onaj ko ga je poslao na ovaj dogadjaj je kriv, jer je ovo bilo zlostavljanje senilnog dedice? Kuda ide Amerika?

ODGOVORITE
Name

Neka Ga.

28.06.2024 13:03

Sto mu fali?

ODGOVORITE
Name

Nasta

28.06.2024 15:16

Jabivoljela da Bajden pobijedi da imamo na tiktoketu da se zabavljamo kaki je ..

ODGOVORITE
Name

A ti misliš

29.06.2024 12:28

Da je na tiktoku sve istina. Tu se koristi za placiranje propagande "suverenih" država, tj totalitarnih režima. Jel se tu informišeš?