PDP: O značaju VRS pričaće onaj kojem je i ta svetinja poslužila kao politikantska igračka 

Demobilisanim borcima, nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske, kao i pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka upućujemo iskrenu čestitku povodom Vidovdana, krsne slave VRS. 

Republika Srpska 28.06.2024 | 09:12
PDP: O značaju VRS pričaće onaj kojem je i ta svetinja poslužila kao politikantska igračka 

Vojska Republike Srpske je slavna, junačka vojska, koja je, braneći kućne pragove i naš narod, a poučeni teškim stradanjima u prošlosti, istovremeno izvojevala i najveću srpsku pobjedu s kraja dvadesetog vijeka, a to je naša Republika Srpska. Pamtimo i uvijek ćemo pamtiti doprinos Vojske Republike Srpske u očuvanju srpskog naroda na ovim prostorima i bitno je da tradiciju VRS i danas čuva Treći pješadijski puk.

Danas je prilika i da odamo poštu i vječnu zahvalnost skoro 24.000 boraca koji su dali svoje živote tokom odbrambeno-otadžbinskog rata. 

Srpska vojska je kroz vijekove bila junačka vojska, a obraz slavnih predaka sačuvali su i pripadnici Vojske Republike Srpske. Zato je porazno što će i danas, povodom ovog velikog praznika, demobilisanim borcma slovo o patriotizmu držati jedan obični ratni dezerter i profiter. Busaće se u „junačka“ prsa onaj koji je tokom odbrambeno-otadžbinskog rata bio na prvoj liniji šverca cigareta. 

Onima koji su ljubav prema otadžbini dokazali tako što su četiri godine stavljali glavu na kocku, o ljubavi prema otadžbini će pričati dezerter koji je prije samo nekoliko dana pjevao na mjestu gdje je živote izgubilo preko 800 pripadnika Vojske Republike Srpske. Možda će taj pomahnitali milijarder opet naš narod nazivati bijednicima, jer se neko usudi da se požali da nema posao. 

O značaju VRS pričaće taj isti kojem je Vojska i danas bitna toliko da se njom poigrava, obećava njeno vraćanje pod nadležnost Republike Srpske, što se čak i izglasalo u Narodnoj skupštini, a onda, kada mu prestane biti potrebna ta tema, na to zaboravi kao da se nikada nije desilo.  O značaju VRS pričaće onaj kojem je i ta svetinja poslužila kao politikantska igračka. 

Pričaće taj i o slavnoj srpskoj prošlosti, kao i o našim najvećim stradanjima, misleći da smo zaboravili da je lično on odobrio hrvatskom predsjedniku da dođe u Derventu i odlikuje HVO brigadu koja je ubijala srpske žene, djecu i muškarce i to da ih odlikuje nekoliko metara od mjesta gdje je ta ista brigada držala logor za Srbe.

Na sav glas će hvaliti i sebe, svoju predanost državi, kao da smo zaboravili da je sa tim istim hrvatskim predsjednikom bančio na svom imanju, istog dana kada je ovaj prisustvoao obilježavanju zločinačke akcije „Maestral“. 

Možda će, ako je sinoć bio na nekoj dobroj fešti u krugu svojih prijatelja milijardera, čime se na stratištima voli pohvaliti, čak i zapjevati u čast boraca koji primaju tri KM boračkog dodatka za svaki mjesec u kojem su rizikovali svoje živote. 

Loš je pjevač, ali još je gori lider. Vrijeme je da mu i časni, hrabri borci Vojske Republike Srpske poruče da je otpjevao svoje, saopšteno je iz PDP-a.

(BN) Foto:  

 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

David Štrbac

28.06.2024 09:43

Svaka čast za tekst.Sve tačno napisano nema se šta oduzeti ali bi se imalo još mnogo dodati jer je ovaj kriminalac još mnogo zla učinio cijelom narodu u RS,a naročito borcima čije blagodati on i marva oko njega uživaju

ODGOVORITE
Name

Драгутин

28.06.2024 09:54

Напокон ПДП показа зубе узурпатору и пљачкашу.Морали су овако оштро реаговат и након што је Јелена Тривић брутално покрадена од стране додига,шмита и наравно цик-а

ODGOVORITE
Name

ŽIKAŽ

28.06.2024 09:57

Ode Mile lajkovačkom prugom, ode Mile sa još jednim drugom!!!

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

28.06.2024 10:02

Na današnjim svečanostima povodom Vidovdana najmanje će biti pravih čestitih boraca. Biće dezertera, pozadinaca, političara itd koji će pričati o herojstvima i uspjesima. Svake godine sve jadnije i tužnije.

ODGOVORITE
Name

Podrška

28.06.2024 10:15

Podrška svim demobilisanim borcima Republike Srpske i slava svim poginulim borcima.Ali PDP se nije oslobodio tajkuna u svojim redovima kako i onih koji podržavaju ovu vlast.

ODGOVORITE
Name

Qqq

28.06.2024 10:33

Sa moje točke. Gledišta. Čini. mi se da je narod. I borci otpjevali. Sve siromašni. A ovi sti su pjevali da imaju 100 života. Mogu da žive. U miru.

ODGOVORITE
Name

Hiljadu zašto

28.06.2024 11:30

Svaki vojnik za ko je Milorad Dodik čovjek bez morala,karaktera I sa hiljadu lica.Koji je rekao da su Karadzic I Mladic počinili genocid I da se u Sreberenici dogodio genocid,trebali sta drugo,koji he za Vučića rekao da je politički pobačaj, koji je obećao aerdrom u Trebinju,koji je obećao skijaliste na Manjači I Bos Petrovcu klekovači. HIKJADU LAŽI I OBEĆANJA IZGLEDA DA TO NAROD I VOLI PRAZNA OBEĆANJA, PRAZNA ZOBNICA.

ODGOVORITE
Name

pdp

28.06.2024 13:01

Najveci smradovi bagra nad bagrama

Name

Pacov iz rova

28.06.2024 13:39

BOLJE DA SMO SE SVI PREDALI ARMIJI BIH BAR NEBI OBITELJ DODIG OPLJACKALA 3 IPO MILIJARDE al eura I NEBI UZURPIRALI OVIH 49 POSTO A NAS NAMAGARCILI I ISTRIJEBILI S PROSTORA BIH.

ODGOVORITE
Name

11903

29.06.2024 06:04

Kad bi krezubi glasači, botovi i sendvičari ovo imali sa čim da shvate?

ODGOVORITE