Dobar sastanak sa Mišelom o EU putu, situaciji na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je danas imao vrlo dobar sastanak sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom o evropskom putu Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i u regionu, globalnim pitanjima.

Srbija 26.06.2024 | 17:16
Dobar sastanak sa Mišelom o EU putu, situaciji na KiM

"Poručio sam da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom, ali da je za isti posebno važno ispunjenje do sada postignutih dogovora, kao i obezbeđivanje dostojnog i bezbednog života za sve Srbe u južnoj pokrajini", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

On je naveo da su razgvorali i o perspektivama politike proširenja u svetlu rezultata nedavno održanih evropskih izbora.

Dodao je da je ponovio da Srbija posvećeno radi na približavanju EU, ispunjavanju evropskih standarda, prvenstveno zarad boljeg života svojih građana i naglasio da će naša zemlja nastaviti da se usaglašava sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnog politikom EU, štiteći pritom svoje nacionalne interese.

"Zahvalio sam još jednom predsedniku Mišelu na podršci koju EU pruža Srbiji na njenom evropskom putu, posebno kroz Evropski plan rasta za Zapadni Balkan", naveo je Vučić.

Vučić se danas u Briselu sastao sa Mišelom uoči nove runde dijaloga na visokom nivou Beograda i Prištine. 

On je danas u Briselu razgovaro i sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem kao i sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

(Tanjug) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Za 100 godina

26.06.2024 17:28

Nece biti dobar.

ODGOVORITE
Name

Re

27.06.2024 04:30

Pravo pitanje je sta mi imamo od ovakvih hvalospjeva

Name

A

26.06.2024 17:34

Veliki nude zablude Samo da rata ne bude

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

27.06.2024 11:38

Veliki nude zablude i rata ce da bude.

Name

Džimi

26.06.2024 18:39

Ko je normalan... Ovi iz EU, ILI OVO ĐUBRE...NIKO...i zato sve je isto, samo njega nemmmma... a krezuba marvo, što za sendvić, prodajete dijecu, unuke...DABOGDA NI SUPE NEMOGLI...ONE SA MESOM...🤠

ODGOVORITE