Albanija ide kući, nezainteresovani Španci pobijedili

Fudbalska reprezentacija Španije savladala je Albaniju rezultatom 1:0, u utakmici trećeg kola B grupe Evropskog prvenstva. Tim trijumfom, "Crvena furija" je grupnu fazu okončala sa maksimalnim učinkom, osvojivši devet bodova u "grupi smrti".

Sport 24.06.2024 | 23:05
Albanija ide kući, nezainteresovani Španci pobijedili

Pobedu Španiji doneo je fudbaler Barselone Feran Tores, koji je jedini gol na meču postigao u 13. minutu susreta.

Sam početak meča u Diseldorfu doneo je odmah prvo uzbuđenje i to pred golom Španije.

Naime, već u trećem minutu je lopta pogodila u ruku Danija Olma i to u kaznenom prostoru njegovog tima, ali je švedski sudija Glen Niberg odbio zahteve Albanaca da pokaže na belu tačku.

Igrao se 12. minut kada su Španci imali dva pokušaja glavom. To su ujedno bili i prvi šutevi na meču. Prvo je Mikel Merino ugrozio Tomasa Strakošu, koji je odbio loptu u korner, a nakon udarca iz ugla je Hoselu pokušao, ali nije bio precizan.

Ipak, samo minut kasnije je "Crvena furija" stigla do prednosti. Dani Olmo je na fenomenalan način, pasom u prostor, spojio sa golom Ferana Toresa, a ofanzivac Barselone je iskosa sa desne strane preciznim udarcem pogodio sam ugao gola protivnika.

Posle vodećeg gola Španije je usledio mirniji period igre, u kom je jedino neprecizan šut Olma sa distance bio iole vredan pomena.

Po drugi put na utakmici su Albanci tražili penal u 32. minutu, kada su se Danijel Vivijan i Rej Manaj rvali u kaznenom prostoru Španije i napadač Albanije je završio na zemlji. Međutim, švedski arbitar je još jednom samo odmahnuo rukom.

U samoj završnici prvog poluvremena je Alehandro Grimaldo spakovao dve šanse svojim saigračima, ali su Feran Tores i Mikel Merino u tim situacijama šutirali preko gola, prvi glavom, drugi nogom.

Na kraju, u poslednjem minutu prvog dela je David Raja upisao prvu odbranu na meču i to nakon opasnog šuta Kristjana Aslanija sa distance.

Start drugog poluvremena protekao je u znaku atraktivnih pokušaja Španaca. Prvo je Hoselu izveo "polumakazice" nakon centaršuta Grimalda, a lopta je prohujala tik pored stative gola Albanije, da bi potom Olmo pokušao s centra da iznenadi Strakošu koji je izašao izvan šesnaesterca, ali nije bio precizan.

Bukvalno ni iz čega, u 64. minutu, Albanci su imali veliku šansu. Uhvaćeni su "na spavanju" tada igrači Španije i Armando Broja se našao u izglednoj poziciji, ali je David Raja odlično intervenisao.

Taj period igre pripao je Silvinjovim izabranicima, pošto je pet minuta kasnije Jašir Asani šutirao sa distance pravo u Raju, a potom je i Kristjan Aslani oprobao udarac iz daljine, a lopta je prošla nedaleko od okvira gola.

Period bolje igre Albanije nakratko je prekinuo Alvaro Morata, koji je glavom šutirao iz dobre pozicije posle jednog kornera, ali neprecizno.

Posle toga je priliku za izjednačenje propustio i iskusni albanski fudbaler Arber Hodža, kojije šutirao visoko preko gola, nakon što je "promešao" odbranu rivala.

Poslednju šansu na meču su Albanci imali u sudijskoj nadoknadi, kada je Broja lukavo pokušao iz srca kaznenog prostora da matira Raju, ali je golman Arsenala uhvatio "živu loptu".

Ovim trijumfom, Španija je osvojila maksimalnih devet bodova u "grupi smrti", pošto je pre Albanije pobedila Hrvatsku i Italiju, dok je Albanija kao poslednjeplasirana završila učešće na EURO.

(Blic) Foto:EPA

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ре

25.06.2024 04:57

Браво за Шпанце! Бравооооо!

ODGOVORITE
Name

Sale

25.06.2024 08:19

I to zajedno sa svojom braćom, a našim zapadnim susjedima.

ODGOVORITE