Stojković pred Dansku: Sutra je praznik fudbala

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da je pred "orlovima" velika utakmica i da će ekipa sve probati kako bi došla do pobede u sutrašnjoj utakmici protiv Danske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Sport 24.06.2024 | 19:07
Stojković pred Dansku: Sutra je praznik fudbala

Reprezentacija Srbije igraće sutra protiv Danske u trećem kolu grupe C od 21 čas u Minhenu. Srbija posle dva kola ima jedan bod, ukoliko pobedi Dansku, plasiraće se u osminu finala EP.

Stojković još nije doneo odluku da li će igrati sa jednim ili dva napadača kao što je bio slučaj u prva dva kola.

"Razmišljamo o svim segmentima kad je naša formacija u pitanju, videćete sutra, da li sa jednim ili dva napadača, to su opcija jedan i opcija dva. Ali najpametniju taktiku ćete svakako videti. Biće promena, ali ako vam kažem jedna, dve ili tri, šta vam to znači.

Ali utakmica se ne igra 45 minuta, treba razmišljati ko će početi, ko će biti na klupi i šta mi treba da uradimo da imamo oružje na klupi, da privedemo meč kako treba u naš tok. Treba biti inteligentan po pitanju startne pozicije, ali i klupe, jer i klupa je danas mnogo važna", izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

On je naglasio da u reprezentaciji vlada dobro raspoložeje. 

"Raspoloženi smo, što ne bismo bili, sutra je veliki praznik fudbala. Od prvog dana ih gledam kao tim i kada pobeđujemo i kada gubimo. Mislim da delujemo organizovano i timski i svi daju doprinos timu.

Nema isticanja, fokusirani smo na to da je tim najvažniji. A da sam zadovoljan njihovim ponašanjem, mi smo od 28. maja zajedno, to je 25 dana, besprekorno ponašanje i čudi me da se ponekad ne potuku, jer su toliko zajedno, to se dešava, ali oni su fini i nemam trunku primedbe.

Kako u hotelu, tako i van hotela. To je ono što nas krasi, možda bi neko hteo da pokvari tu harmoniju, ali ne damo se", rekao je Stojković.

Srbija je izgubila od Danske u sve tri međusobne utakmice. Stojković smatra da je sada vreme da Srbija prvi put pobedi.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Србо

24.06.2024 19:12

Кажу да дринка добро и да је расуло у репрезентацији.

ODGOVORITE
Name

Simeun

24.06.2024 20:02

Ako bude igrao Gaćinović Sergej iTadić sigurno će pobjediti sami sebe i pravac kući.Danska nije zajbancija toje vrlo jaka ekipa.Orlovi će po svemu sudeći uskoro pakovati kofere.

ODGOVORITE