Sutra o izbornom zakonu Srpske i referendumu

Zajednička komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata održaće sutra sjednicu u Banjaluci radi usaglašavanja Izbornog zakona Republike Srpske i Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi.

Republika Srpska 26.05.2024 | 10:38
Sutra o izbornom zakonu Srpske i referendumu

Peta sjednica Zajedničke komisije biće održana u prostorijama Narodne skupštine u 11.00 časova, najavljeno je iz parlamenta Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici 19. aprila usvojila Izborni zakon Republike Srpske kojim je predviđeno da će izbore za organe vlasti u Srpskoj sprovoditi Republička izborna komisija, gradske, odnosno opštinske izborne komisije i birački odbori koje će imenovati nadležni republički organi.

Stupanjem na snagu ovog zakona neće se primjenjivati odredbe Izbornog zakona BiH koje uređuju izbor narodnih poslanika, delegata Vijeća naroda Srpske, predsjednika i potpredsjednika Srpske, delegata Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Srpske, odbornika skupštine grada i skupštine opštine, gradonačelnika i načelnika opština u Srpskoj.

Narodna skupština je na istoj sjednici usvojila i Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi Republike Srpske čija je namjera da se potpunije reguliše sprovođenje ovog oblika neposredne demokratije.

(Srna / Foto: BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Raso

26.05.2024 11:02

Neka nam jave ako se odcjepimo da znamo i mi...😂😂😂....bagro mafijaska, vama bi najbolje dosao rat pa da vrijedi ina"puj pike ne vrijedi"...samo, sreca narod, ili vecina narida pametna pa vam se smije...

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

26.05.2024 11:26

Planirate li uvesti član zakona koji zabranjuje učestvovanje na bilo kojim izborima i obavljanje javne funkcije protiv onog kandidata protiv kog se vodi krivični postupak ili koji ima potvrdu da nije dobar zdravstveno sa glavom.

Name

Borac

26.05.2024 11:27

Trla baba lan.

Name

Vdjdo

26.05.2024 11:24

Propasce i ovo ko i sve dosad. Dzaba krecite...

ODGOVORITE
Name

Tuti

26.05.2024 12:18

Sve je ovo farsa, dogovoreni scenario izmedju dodiGa i stranaca, da narod obezglave, da nas totalno ponize i dovedu do cilja, ka kome ovaj isti jezdi, na krilima zla i mrznje prema Srbskom narodu. Njegov ministar Amidzic je dao Cik-u pare za izbore, stojeci mirno u podanickoj BiH kolooni, a narod zamlacuju pricama o nekoj velicini, posebnosti, osamostaljenju, u kome bi svaki covjek postao apsolutni rob, bez ikakvih prava, prepusten na njihovu milost i nemilost.

ODGOVORITE
Name

Doboj

26.05.2024 13:36

Cirkus se nastavlja. Kao i do sada izglasaće se u Skupštini ono što i predlagači znaju da se neće provoditi. Pa ozbiljnije djeluje čas odjeljenske zajednice šestog razreda osnovne škole nego NS RS.

ODGOVORITE
Name

+

26.05.2024 19:15

Kakav Cirkus. I na kraju nedužni gladni i nadrljaju.

ODGOVORITE