Partizan savladao Budućnost na startu polufinalne serije

Košarkaši Partizana su savladali Budućnost u Areni rezultatom 78:67 i tako poveli 1-0 u polufinalnoj seriji ABA lige.

Košarka 30.04.2024 | 20:54
Partizan savladao Budućnost na startu polufinalne serije

Dobro su crno-beli otvorili utakmicu, raspoloženi su bili Ledej i Kaminski na čijim krilima su crno-beli brzo došli do +7.

Budućnost je brzo odgovorila, ali njihov priključak je bio kratkog daha. Nastavio je Ledej da pogađa van linije 6,75, a na prvi odmor se otišlo prednošću Partizana od 27:16.

Frenk Kaminski je dominirao u reketu, Ledej u šutu, priključio im se i Smit koji je nastavio sa fantastičnom igrom u poslednje vreme, a na poluvreme se otišlo dvocifrenom razlikom za crno-bele.

Treća četvrtina donela je dominaciju Parttizana, prednost je rasla iz minuta u minut sve do najvećih +18.

Nisu se ipak predavali uporni Podgoričani, Makundu je pravio dosta problema u odbrani Partizana, dok je Ferel pogađao izvan linije 6,75.

Partizan je umalo dozvolio da od gotovog napravi veresiju. Trojkom Ferela i zakucavanjem Makundua Budućnost je na minut pred kraj utakmice stigla na -4.

Panter je preuzeo odgovornost, šutnuo je sa poludistance, promašio, ali je Kaminski uhvatio ofanzivni skok. Ovo je dalo još jednu priliku Panteru, koji je fauliran pri šutu za tri, a pogodio je sva tri slobodna bacanja. Ovo je crno-belima obezbedilo miran finiš, ušlo su u penal završnicu, a na kraju po viđenom zaslužena pobeda Partizana.

Najefikasniji u Partizanu bio je Ledej sa 15 poena( pet trojki), 13 je dodao Kaminski, dok su Avramović i Panter postigli po 11 poena. Makundu je kod Budućnosti bio najbolji za 14 poena uz 12 skokova, dok je Ferel dodao 13 poena, a Kamenjaš 12.

Revanš meč će se odigrati 07. maja u Podgorici.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar