Velika čast - Peđa Stojaković primljen u kuću slavnih!

Legenda srpske košarke Predrag Peđa Stojaković primljen je u FIBA Kuću slavnih.

Vijesti 30.04.2024 | 15:45
Velika čast - Peđa Stojaković primljen u kuću slavnih!

Kako je FIBA objavila, slavni srpski šuter biće primljen u Kuću slavnih, uz Redžija Milera, a ukupno sedam igrača i jedan trener dobijaju zvanično priznanje za izuzetan doprinos košarci.

Stojaković je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u košarci 2002. sa Jugoslavijom, kao i evropsku titulu 2001. u Istanbulu, kada je bio MVP.

U klupskoj karijeri godinama je bio jedan od najboljih šutera NBA lige u dresu Sakramenta i Dalasa, a sa klubom iz Teksasa je osvojio NBA prsten 2011. godine. Bio je trostruki NBA Ol star i dva puta pobednik u šutiranju trojki.

Pored Stojakovića, u „FIBA Kuću slavnih“ u klasi 2024 biće primljeni Miao Lijie (Kina), Redži Miler (SAD), Danira Nakić-Bilić (Hrvatska), Kirk Semjuel Peni (Novi Zeland), Romen Sato (Centralnoafrička Republika), Skaidrite Smildžina-Budovska (Letonija) i trener Danijel Louel Piterson (SAD).

Stojaković će se tako pridružiti brojnim velikanima sa ovih prosta, a pre nejga u FIBA kuću slavnih primljen je Radivoj Korać, Dražen Dalipagić, Draganu Kićanović, Zoran Slavnić, Vlade Divac, kao i treneri  Dušan Ivković, Aleksandar Nikolić, Svetislav Pešić, Ranko Žeravica i Milan Ciga Vasojević.

(B92) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

DDare

30.04.2024 17:49

Bravo za Pedju Stojakovica

ODGOVORITE
Name

DDare

01.05.2024 00:16

Sto je primljen u kucu slavnih

ODGOVORITE