Iran zauzeo brod "povezan sa Izraelom" (VIDEO)

Pripadnici specijalnih snaga iranske Revolucionarne garde zaplenili su teretni brod kod Ormuškog moreuza pošto su se na njega iskrcali iz helikoptera, potvrdili su danas iranski državni mediji.

Svijet 13.04.2024 | 14:28
Iran zauzeo brod "povezan sa Izraelom" (VIDEO)

Agencija IRNA navela je da je brod MSC Aries "povezan sa Izraelom" i da ga specijalci vode ka iranskim teritorijalnim vodama.

Helikopter iranske mornarice sleteo je na brod koji je plovio pod portugalskom zastavom i iranski specijalci su ga zauzeli, dodaje IRNA.

Prethodno je agencija AP objavila snimak na kojem se vidi kako specijalci upadaju na brod iz helikoptera. 

Incident se dogodio u trenutku pojačanih tenzija između Irana i Zapada, posebno nakon navodnog izraelskog napada na iranski konzulat u Siriji.

Nako što su pripadnici specijalnih snaga Revolucionarne garde Irana zaplenili u Ormuškom moreuzu teretni brod povezan sa Izraelom, izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac uzjavio je danas da zvanični Teheran orkestrira piratske napade i zbog toga bi trebalo da bude sankcionisan.

"Zločinački režim ajatole Hamnejia podržava Hamasove zločine, a sada vodi i piratsku operaciju kršeći međunarodno pravo", rekao je Kac, prenosi Rojters.

On je pozvao EU i "slobodni svet" da Revolucionarnu gardu Irana odmah proglase terorističkom organizacijom i uvedu sankcije Iranu.

(Tanjug) Foto: Sky News

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Лазар

13.04.2024 16:04

Што сте тражили то сте и добили

ODGOVORITE
Name

Nebojsa

13.04.2024 21:01

Cim neka drzava stiti svoj suverenutet , odmah je rezim te drzave diktarorski.

ODGOVORITE
Name

Kevljani Mali

14.04.2024 15:12

Odlicno izvedena akcija!

ODGOVORITE